Kilosu 2 Bin Euro! Şifa Deposu Siyah Sarımsak Yok Satıyor...

Kilosu 2 Bin Euro! Şifa Deposu Siyah Sarımsak Yok Satıyor...

Siyah sarımsak, antioksidanlarda çiğ sarımsaktan daha yüksektir ve çeşitli sağlık yararları vardır. Kendi başına çiğ sarımsak , herhangi bir yemeğin lezzet profilini etkileyebilen ve aynı zamanda çok sayıda sağlık yararı sağlayan keskin ve güçlü bir sebzedir. Ama siyah sarımsak bu faydaları katlıyor mu? Yoksa siyah sarımsak bir efsane mi? Kilosu 2 bin eurodan satılan siyah sarımsak üretilir üretilmez satılıyor...

SİYAH SARIMSAK NEDİR?

Siyah sarımsak , çiğ, beyaz sarımsak ampullerinin yüksek nemde 140 ila 190 F (60 ila 87 C) arasında uzun süreler - bazen bir aya kadar - tutulduğu kapsamlı bir fermantasyon ve yaşlanma süreciyle oluşturulur. Bu işlem, tüm sarımsağın renginin, dokusunun ve tadının değişmesine neden olur.

İlk kez siyah sarımsağı deneyecek olanlar, siyah sarımsağın kavrulmuş sarımsak gibi bir tadı olmasını bekleyebilir, ancak lezzet profilleri oldukça farklıdır: Şekerlerini kavrulmuş sarımsak gibi yüksek ısıda karamelize etmek yerine, siyah sarımsak uzun süreler boyunca tutarlı bir sıcaklıkta tutulur, "düşük ve yavaş". Pekmez benzeri, hafif tatlı bir lezzet profili ve yapışkan bir doku veren süreçtir.

Sarımsak ile ünlü Taşköprü , şimdi dünyada siyah sarımsak ile anılıyor. Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen sarımsağın fermantasyon sürecinden geçmesiyle elde edilen ‘siyah sarımsak’ Almanya’dan sonra İngiltere’de de satılıyor.

siyah-sarimsak-nedir.jpg

SİYAH SARIMSAK SAĞLIKLI MI?

Fermantasyon ve yaşlanma sürecinden dolayı sarımsağın doğasında bulunan sağlık yararlarının basitçe güçlendirildiğini ve orijinal hallerinden daha faydalı olduğu belirtiliyor. Ancak beslenme uzmanları kan sulandırıcı kullanan hastaların beslenmelerine siyah sarımsak eklemeyi düşünürken dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.

Beslenme uzmanları “Kan inceltici kullanıyorsanız, sarımsak kanı biraz daha inceltme eğilimindedir. Ancak alerjiniz yoksa ve herhangi bir kan pıhtılaşma bozukluğunuz yoksa, potansiyel dezavantajlar olarak bulduğum tek şey bunlar” diyor.

Siyah sarımsağın sağlığa faydaları çok çeşitlidir.

SİYAH SARIMSAK BEYİN SAĞLIĞINIZA İYİ GELİR

Siyah sarımsak doğal bir iltihap önleyicidir ve beyindeki iltihaplanmanın hafızayı bozabileceğini veya zamanla beyin işlevini kötüleştirebileceğini bildiğimiz için siyah sarımsak genel beyin sağlığına yardımcı olabilir. Beslenme uzmanları, " Bazı bilim adamlarının Alzheimer hastalığı ile ilgili bulduğu bir bileşik var ve daha az beyin iltihabına sahip olabilirsek , bu bileşiğin daha az yaygın olacağını ve insanların Alzheimer olma şansını azaltacağını düşünüyorlar" diyor.

siyah-sarimsak-faydasi.jpg

DAHA FAZLA ANTİOKSİDAN İÇERİR

Antioksidanlar , hücrelerinizi serbest radikallerden (kalp hastalığı veya kanser gibi birçok durumda rol oynayan moleküller) koruyan maddelerdir. Siyah sarımsak , fermantasyon sürecinin bir sonucu olarak çiğ sarımsaktan iki ila üç kat daha fazla antioksidan içerir. Beslenme uzmanları “Antioksidanlara baktığımızda, bu, hücrelerinizi oksidatif hasardan korumaya yardımcı olacak” diyor. " diyor. Beslenme uzmanları siyah sarımsağın kanser önleyici özelliklere sahip olduğunu ve karaciğerinizi hasardan koruyabileceğini öne sürüyorlar.

KAN ŞEKERİNİZ DÜZENLEMEYE YARDIMCI OLUYOR

Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) kalp hastalığı, böbrek yetmezliği ve sinir hasarı gibi ciddi komplikasyonlara neden olurken, düşük kan şekeri (hipoglisemi) nöbet, bayılma ve ölüme neden olabilir. Düzensiz kan şekeri seviyeleri diyabette daha fazla komplikasyona yol açabilir veya neden olabilir , ancak araştırmalar siyah sarımsağın kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olduğunu öne sürüyor. Diyetisyenler "Bazı siyah sarımsaklarda gestasyonel diyabet gelişimini önlemeye yardımcı olan bu probiyotik vardır. Belki bu iştahınızı biraz olsun geri çekmenize ve kan şekeri seviyenizi düşürmenize yardımcı olur. Kan şekeriniz düştüğünde, şeker hastalığından kaynaklanan komplikasyonların olma ihtimali azalır.” diyor.

siyah-sarimsak.jpg

KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIYOR

Siyah sarımsak, LDL “kötü” kolesterolü azaltabilir ve vücudunuzun HDL “iyi” kolesterolünü artırabilir. Sonuç olarak, bu, kan akışını arttırırken kalbinizdeki ve atardamarlarınızdaki iltihabı azaltabilir . Diyetisyenler, “Genel olarak, lipid profilinizin iyileşmesine yardımcı olacak” diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN