Peynirin Bu Zararlarından Haberiniz Bile Yoktur! Fazla tüketilen Peynir Vücudunuza Bunları Yapıyor

Peynirin Bu Zararlarından Haberiniz Bile Yoktur! Fazla tüketilen Peynir Vücudunuza Bunları Yapıyor

Hamburgerden pizzaya, makarnadan sandviçe kadar her şeyde peynir yeriz, bu yüzden sağlığımız üzerinde ne gibi etkileri olduğunu gerçekten bilmeliyiz. İşte peynirin hiç söylenmeyen kısa ve uzun vadede yan etkileri...

Peynir en sevdiğiniz yiyeceklerden birisi olabilir. İster eritilmiş, ister rendelenmiş ya da salam ve ekmekle dolu bir şarküteri tahtasına küp şeklinde kesilmiş olsun, peynir her şekilde lezzetlidir.

Ancak tadı güzel olan pek çok şey gibi peynir de ölçülü tüketilmelidir. Evet, başladığınızda yemeyi bırakmak zordur, ancak durmamak çok fazla yağ, kalori ve sodyum tükettiğiniz anlamına gelir. Bu sadece kısa vadede sizin için gaz ve şişkinliğe neden olabilir. Ama uzun vadede sizin için sağlıksız olabilir.

Dahası, pek çok insan peynir gibi süt ürünlerini o kadar iyi sindiremez. Laktozu düzgün bir şekilde sindirmek için gereken enzimden vücudunuzda biraz bile eksikse, yemeklerinizi kremalı, keskin, yapışkan peynirle doldurmak sizi çok mutsuz bir karınla ​​baş başa bırakacaktır.

ÇOK FAZLA PEYNİR TÜKETMENİN ZARARLARI NELERDİR?

peynir.jpg

FAZLA PEYNİR KİLO YAPAR

Hepimiz çok fazla kalorili yiyecekler yemenin kilo almanıza neden olabileceğini biliyoruz. Tüm peynirler yüksek kalori değerine sahip olmasa da, yüksek yağlı yiyeceklerdir. Bu nedenle düzenli olarak büyük miktarlarda tükettiğinizde kilo almanız kaçınılmazdır.

PEYNİRDE AŞIRIYA KAÇMAK KALP HASTALIKLARINI TETİKLER

Kolesterol seviyelerini yükseltmek için peynirdeki doymuş yağı suçlayabilirsiniz. Yüksek kolesterol potansiyel olarak kalp hastalığı riskini artırabilir. Ama yine de, makul miktarlarda yenirse, peynir size zarar veremez.

peynirin-zarari.jpg

FAZLA PEYNİR MİDENİZİ DE BOZAR

Peynir, laktoz içeren yüksek yağlı bir süt ürünüdür. Bazı insanlar vücudumuzda laktaz adı verilen bir enzimin eksikliğinden dolayı laktozu çok iyi sindiremezler. Laktoz intoleransınız varsa ve bunu bilmiyorsanız, çok fazla peynir gaz, şişkinlik ve kabızlığa neden olabilir.

FAZLA TÜKETİLEN PEYNİR YÜKSEK TANSİYONU TETİKLİYOR

Peynir, hücrelerdeki su dengesinin korunmasına yardımcı olan sodyum bakımından zengindir. Ancak çok fazla sodyum alımı da yüksek tansiyona neden olabilir ve ayrıca böbrek hastalıkları, kalp hastalığı ve osteoporoz ile ilişkilidir.

peynirin-zararlari.jpg

NE KADAR PEYNİR TÜKETMELİYİZ?

Artık bu çok lezzetli yemeği bol miktarda tükettiğinizde ne olduğunu bildiğinize göre, size ne kadar peynirin yeterli olduğunu söyleyelim. Amerikan Kalp Derneği, günde en fazla üç porsiyon peynir yemeyi öneriyor ve bu porsiyonların her biri 42 gram peynirle sınırlı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN