Bir kaşık yiyen 30 yıl öksürmüyor! Bu kürün her damlası hazine: Kronik öksürüğü anında kesiyor

Bir kaşık yiyen 30 yıl öksürmüyor! Bu kürün her damlası hazine: Kronik öksürüğü anında kesiyor

Düzensiz giden hava sıcaklıkları birçok kişinin hasta olmasına sebep oldu. İlaçların yanı sıra doğal yöntemlere başvuranların da sayısı bir hayli fazla. İşte onlardan biri ile karşınızdayız. Bu kürün her damlası adeta hazine, kronik öksürüğü anında kesiyor

Kışın gelmesiyle birlikte, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların artış gösterdiği bu dönemde, öksürük genellikle rahatsız edici bir belirti olarak karşımıza çıkar. Ancak, doğanın bize sunduğu bazı mucizelerle, öksürüğü hafifletmek ve iyileşme sürecini hızlandırmak mümkün.

BİR KAŞIK YİYEN 30 YIL ÖKSÜRMÜYOR! BU KÜRÜN HER DAMLASI HAZİNE: KRONİK ÖKSÜRÜĞÜ ANINDA KESİYOR

Günümüzde sağlıklı yaşam trendleri giderek yaygınlaşmaktadır ve birçok insan doğal yöntemlere yönelmektedir. Bu noktada, geleneksel halk tıbbının vazgeçilmez bir unsuru olan kara turp kürü, sağlığa birçok faydasıyla dikkat çekiyor.

siyah-turp-bal-kuru-neye-iyi-gelir-siyah-turp-ve-bal-nasil-yapilir-1704371118-866.webp

Kara turp, turpgiller ailesine ait, lezzetli ve besleyici bir sebzedir. İçerisinde bol miktarda C vitamini, lif, potasyum ve demir bulunduran kara turp, özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı doğal bir koruma sağlar.

SİYAH TURP BAL KÜRÜ FAYDALARI

  • İçerdiği yüksek miktardaki antioksidandan dolayı kan damarlarını hasardan korur. İnme ve felç riskini azaltır.
  • Düzensiz kalp atışları, yorgunluk ve kas kramplarının düzelmesine yardımcı olur.
  • Kabızlığı önleyerek sindirim sitemini kolaylaştırır.
  • Ter atmamızı sağlayarak toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
  • Öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Bronşiti hızlı bir şekilde geçirir, balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır.

TURP KÜRÜNÜN HAZIRLANIŞI

Siyah turp ve balı hazırlaması oldukça kolaydır. İlk olarak turpu yıkayın. Siyah turpun tepesini kesin ve iç kısmını kabak oyacağı ile biraz oyun. Daha sonra içerisine bir kasenin içine bir miktar bal, zencefil ve zerdeçal ekleyip karıştırın. Bu karışımı turbun içine dökün. Turbu bardağın üzerine yerleştirin. Çünkü turpun altından sızıntı olacaktır ve siz o sızıntı halinde bardağın içerisine akan sıvıyı içeceksiniz. Bu işlem için 24 saat beklemeniz gerekmektedir. 24 saatin sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN