"Bir yaşıma daha girdim" diyeceksiniz! Bu basit yöntemle nohutu dakikalar içinde yumuşacık hale getireceksiniz

"Bir yaşıma daha girdim" diyeceksiniz! Bu basit yöntemle nohutu dakikalar içinde yumuşacık hale getireceksiniz

Kuru bakliyat denilince ilk aklımıza gelen, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız için çok faydası bulunan nohut büyük küçük herkes tarafından çok sevilmekte. Ancak nohut pişirmek için de bir gece önceden ıslatmamız gerek. Ama haberimizde paylaştığımız bu yöntem sayesinde geceden nohutunuzu ıslatmanıza gerek kalmayacak...

Sohbetlerde çok yönlü yiyecekler denilince akla ilk gelen nohut olmayabilir. Bununla birlikte, bu bitki bazlı gıdalar besleyici bir besindir ve hem tuzlu yemeklere lezzet katabilir hem de tatlı ikramları toplayabilir. Nohut; Türkiye'de yetiştirilen en eski baklagillerdendir. Ekonomiktirler, harika bir glütensiz protein kaynağıdır ve bir fincan pişmiş nohut günlük lif ihtiyacınızın yaklaşık %50'sini karşılar.

Bir fincan nohutta şunlar bulunur:

  • 269 ​​kalori
  • 14.5 gram (g) protein
  • 4.25 gr yağ
  • 44.9 gr karbonhidrat
  • 12,5 gr diyet lifi
  • 80.4 miligram (mg) kalsiyum
  • 4.74 mg demir
  • 78.7 mg magnezyum
  • 276 mg potasyum
  • 11.5 mg sodyum

org-beyaz-nohut-kg417.jpg

NOHUT NEDEN BU KADAR SAĞLIKLI?

Nohut, vücudumuzun düzgün çalışmasına yardımcı olan yapı taşları olan dokuz temel amino asidin tümünü içerdiğinden tam bir protein olarak bilinir. Ayrıca nohut vitamin ve minerallerle doludur. Bunlar arasında beyninizin ve sinir sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olan kolin ile folat, magnezyum, potasyum ve demir bulunur. İyi bir ölçüm için, nohut A, E ve C vitamini bakımından da yüksektir.

NOHUTUN FAYDALARI

Nohutlar besinlerle dolu olduğundan, aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok sağlık yararı sağlarlar:

- Kilo Kontrolünü Teşvik Edin

Nohut lif bakımından yüksektir. Aslında, bir fincanlık porsiyon, yetişkinler için önerilen günlük lif alımının yaklaşık yarısını temsil ediyor. Bu, tokluğu artırır (başka bir deyişle, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur), böylece fazla yemezsiniz.

- Kabızlığı Önlemek

Nohutlar lif bakımından çok yüksek olduğundan, kabızlığı önlemeye de yardımcı olurlar bu da gastrointestinal (bağırsak) sağlığınızı uçtan uca tutma avantajına sahiptir.

- Kardiyovasküler Sağlığı Teşvik Edin

Nohutlar doğal olarak sodyumda çok düşüktür ve kolesterol içermez. Aynı zamanda iyi bir çoklu doymamış yağ kaynağıdırlar. Çoklu doymamış yağlar özellikle kolesterol seviyenizi kontrol etmeye (ve düşürmeye) yardımcı olur ve bu da kalp hastalığı geliştirme riskinizi azaltır .

- Kan Şekerini Kontrol Etmeye Yardımcı Olun

Nohutların glisemik indeksi düşüktür, bu da kan şekerinizi yükseltmeyecek bir besin oldukları anlamına gelir. Birisi kan şekerini düzenlemekte sorun yaşıyorsa, bu harika bir besindir ya da birinin şeker hastalığı varsa, kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olurlar.

- Gluten Duyarlılığı Olan Herkes İçin Harika Bir Alternatif Olarak Servis Yapın

Çölyak hastalığı ile yaşayan insanlar, diyet seçimlerini zorlaştırabilen glütene karşı bir duyarlılık geliştirir. Ancak nohut harika bir seçenektir: Doğal olarak glütensizdirler.

chickpeas-soaking-in-a-clear-bowl-1-jpg.webp

"BİR YAŞIMA DAHA GİRDİM" DİYECEKSİNİZ! BU BASİT YÖNTEMLE NOHUTU DAKİKALAR İÇİNDE YUMUŞACIK HALE GETİRECEKSİNİZ

Nohutları hızlı ıslatmak ve yemek tarifleri için hazırlamak için basit bir yöntem. Nohutlar kaynatılmadan önce iki nedenden dolayı ıslatılır. Birincisi, kaynatılmadan önce yumuşatılmaları gerekir ve ikincisi, önceden ıslatma fasulyeleri daha sindirilebilir hale getirmeye yardımcı olur. Ancak bu yöntemle bir gece önceden nohut ıslatmanıza gerek kalmayacak. Nasıl mı?

Kullanacağınız nohutları 1 saat ocakta kaynatın. Bu süre sonunda 1 bardak dolusu buzu nohutların üzerine atın. İşte yapmanız gereken sadece bu kadar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN