Böbrek hastalıkları biyosensör ile erken teşhis edilecek

Böbrek hastalıkları biyosensör ile erken teşhis edilecek

Ankara Medipol Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Zeynep Sabra Tutar, böbrek hastalıklarının erken teşhisini sağlayacak "biyosensör" projesiyle "patent" aldı. Tutar, tıp, tarım ve hayvancılık alanında şeker gibi bazı hastalıkların erken teşhisinde kullanılan “biyosensörler” alanında bir literatür çalışması başlattıklarını dile getirdi.

Ankara Medipol Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Zeynep Sabra Tutar, TÜRKPATENT tarafından düzenlenen “Patentle Türkiye-3 Üniversiteler Patent Yarışması”nda hocaları Ceyhan Ceran Serdar ve Zihni Onur Uygun ile birlikte, böbrek hastalıklarının erken teşhisini sağlayan buluşlarının patentini aldı.

Tutar, üniversite 1. sınıftayken danışman hocasının “tıp literatüründeki eksikleri keşfetme” önerisi üzerine araştırmalar yaptığını söyledi. Tutar, daha sonra tıp, tarım ve hayvancılık alanında şeker gibi bazı hastalıkların erken teşhisinde kullanılan “biyosensörler” alanında bir literatür çalışması başlattıklarını dile getirdi.

Çalışmalarının şimdiden sektörden büyük ilgi gördüğünü dile getiren Tutar, şunları kaydetti:

“Bizim projemizle insanlar, hastaneye gitmelerine gerek kalmadan, ev veya sağlık kuruluşlarında bu biyosensörlerle kendileri böbrek fonksiyon durumlarını hızlı şekilde ölçebilecekler.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN