Bu çorbayı içmek için herkes kuyruğa giriyor! Tam bir şifa deposu

Bu çorbayı içmek için herkes kuyruğa giriyor! Tam bir şifa deposu

Kış aylarında vücudumuz hastalığa her zaman açık oluyor! Ancak bu çorba tam bir şifa deposu! Bu çorbayı içmek için herkes kuyruğa giriyor...

Diyarbakır'da 1960 yılından bu yana hizmet veren bir işletme, kış aylarında geleneksel lezzetleriyle dikkat çekiyor. Özellikle paça çorbasının satışını kış aylarında yüzde 100'e çıkaran işletme, yerel inanışa göre paça çorbasının vücut direncini artırarak antibiyotik görevi gördüğüne inanılıyor.

KIŞ AYLARINDA ORTALAMA 500 ADET SATIYOR

kibe-mumbar-nasil-yapilir.png

Paça çorbası, ayak paçasının içindeki beyin, sarımsak, parça et, sakatat ve kemik suyunun karışımıyla yapılıyor. Yerel inanışlara göre bu çorbanın kırık ve çıkıklara iyi geldiği, çocukların gelişimine katkı sağladığı ve soğuk algınlığına birebir olduğu düşünülüyor. İşletme sahibi Hakan Onur, kış aylarında ortalama 500 paça çorbası sattıklarını ifade etti.

SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİYOR

kibe-mumbar-nasil-yapilir-1.png

Hakan Onur, aynı zamanda işletmelerinin 3 kuşaktır kelle paça sektöründe hizmet verdiğini belirterek, "Dededen babaya, babadan oğullara devam ediyoruz. 1960 yılından bu yana Diyarbakır'a hizmet veriyoruz. Yaz aylarında yüzde 60 oranında paça satışı yaparken, kışın bu oran yüzde 100’e çıkıyor" dedi. Ayrıca paçanın içindeki malzemelerin soğuk algınlığına iyi geldiğini ve vücut direncini artırdığını vurgulayan Onur, müşteri memnuniyetinin ön planda olduğunu söyledi.

KİBE MUMBARIN PÜF NOKTASI NEDİR?

kibe-mumbar-nasil-yapilir-2.png

İşletmede satışa sunulan bir diğer özel lezzet ise Kibe Mumbar. Temizlenen Kibe Mumbar, özel baharatlar ve Karacadağ pirinci ile hazırlanarak lezzetlendiriliyor. Müşterilerin ilgisini çeken Kibe Mumbar'ın sırrı, Diyarbakır'a özgü volkanik Karacadağ'ın eteklerinde yetişen pirinç ve baharatlarla oluşturulan özel karışımda gizli.

"BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ"

Müşteri yorumlarına göre, kış aylarında sıkça tüketilen paça ve kibe mumbar sayesinde birçok kişi kolay kolay hasta olmuyor. Ramazan Çokur, "Kelle paça, soğuk algınlığı ve bağışıklık sistemi için olmazsa olmaz yiyeceklerden birisidir. Bu üçlü benim vazgeçilmezimdir" diyerek bu geleneksel lezzetin önemini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN