Bu dal parçasından bir bardağın içine atın mucizeye tanık olun! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Bu dal parçasından bir bardağın içine atın mucizeye tanık olun! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Yemek yedikten sonra sık sık tuvalete çıkma ya da midenizde ekşime hissediyorsanız hemen bu yöntemi denemelisiniz. Tükettiğimiz bazı besinler mideyi oldukça yorar ve belli başlı rahatsızlıklara neden olur. Bu rahatsızlıklarda biri de reflüdür. Sürekli olarak midede şişme ve ekşime hissedersiniz. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, reflü rahatsızlığına son veren ve mideyi rahatlatan bitkiyi açıkladı. Bu bitkiyi tüketin mucizeye tanık olun. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun her derde şifa dediği o bitki...

Sağlık beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle herkes tarafından yakından takip edilen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, yine ezber bozdu. Midede yaşanan bağırsak sorunları ve reflü gibi rahatsızlıklara değinen İbrahim Saraçoğlu, kendisinin de sıklıkla tükettiği bitkiyi paylaştı. Her derde şifa olan bu bitki ile mucizeye tanık olun. Aktarların bu gizli sırrını kimse bilmiyor. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücuttaki tüm birikmiş maddeleri dışarıya atıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İşte mide ve reflü gibi rahatsızlıklara doğal şifa olan o bitki...

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN GİZLİ SIRRI

Tükettiğimiz bazı besinler midede sancılar ve ekşimelere neden olur. Çoğunlukla yemeklerden sonra ortaya çıkan reflü rahatsızlığı her yaşta görülen bir hastalıktır. Çoğu kişi yemek yerken her besini tüketmekten kaçar ve kendini kısıtlar. Sizde bu durumdan rahatsızsanız mutlaka bu otu tüketmelisiniz. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen ve 'Her hastalığa şifa' dediği bu bitki, vücudu baştan aşağı yeniler ve mideyi rahatlatır.

REFLÜ VE MİDE RAHATSIZLIKLARINA SON

İbrahim Saraçoğlu'nun her programda bahsettiği bu bitki Meyan Kökü'dür. Meyan Kökü diğer şifalı bitkiler gibi faydaları anlatmakla bitmeyecek çok nadir ve paha biçilemez bitkilerden biridir. Doğru ve düzenli kullanımda vücutta etken maddesi birikmesi neticesinde gayet tesirli bir bitkidir.

fdfdf.jpg

Meyan Kökü Faydaları İbrahim Saraçoğlu ile bir kez daha gündeme gelmiş özellikle reflü sıkıntısı olan kişiler için umut olmuştur. Reflüye karşı bitkisel ürünler içerisinde sayılan meyan kökü kaynatılarak ılık bir şekilde tüketildiğinde faideli olabilmektedir. Ayrıca meyan kökü iştahı açar, yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırır, idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Nezle, Grip ve nefes darlığı gibi hastalıklarda faydalı bir bitkidir. Göğsü yumuşatır, balgamı söktürür ve öksürüğü keser. Vücuda serinlik ve rahatsızlık verir. Bağırsakları rahatlatır. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri, Gastrit ve ince bağırsak iltihaplarında faydalı bir bitkisel üründür. Antibakteriyel ve antifungal özelliğiyle zararlı bakterilere ve iltihaplara karşı etki göstermektedir. Kronik Hepatit ve Siroz tedavisinde faydalı olan meyan kökü antiviral özelliği ile bilhassa Hepatit A ve Hepatit C hastalıklarına neden olan virüslere karşı etkilidir.

MEYAN KÖKÜ NASIL HAZIRLANIR?

Meyan bitkisinin kökleri temizlenip kurutulduktan sonra toz haline getirilerek bitkisel bir tatlandırıcı olarak ya da tıbbi amaçlarla kullanılır. Meyan kökünün dövülüp lif haline getirildikten sonra karbonat ve tarçın ile çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen meyan şerbeti, özellikle sıcak günlerde sevilerek tüketilen bir serinleticidir. Meyan kökünden elde edilen meyan balı ise bilhassa yara tedavisi için oldukça faydalıdır. Bu özelliği ülser yaraları için de kendini gösterir.

hghghghg-1.jpg

MEYAN KÖKÜNÜN FAYDALARI NELER?

  • Cilde parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.
  • Kabızlığa iyi gelir.
  • Adet dönemindeki ödem ile ağrılar üzerinde etkilidir.
  • Menopoz döneminde yaşanan hormonal problemlerin tedavisi ile sıcak basması gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Antidepresan özelliğe sahip olan meyan kökünün sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri bilinmektedir.
  • Metabolizmayı güçlendirir.
  • Soğuk algınlığının giderilmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN