Bu meyve gözleri şahin, kalbi çelik gibi yapıyor! Pazarda yanından geçip gidiyoruz ama çekirdeği bile nimet

Bu meyve gözleri şahin, kalbi çelik gibi yapıyor! Pazarda yanından geçip gidiyoruz ama çekirdeği bile nimet

Uzmanlara göre bağışıklık sistemi hastalıklara karşı vücudumuzun en önemli savunma mekanizmalarından biri. Bu yüzden bağışıklığımızı güçlendirecek ve bizi hastalıklara karşı koruyacak besinleri tüketmeye ağırlık göstermeliyiz. Tam da bu noktada karşımıza bu meyve çıkıyor. Öyle ki bu meyvenin pazarda yanından geçip gidiyoruz ama çekirdeği bile nimet değerinde. İşte, sağlık için oldukça faydalı olan o meyve…

Uzmanlar herkesin yakından tanıdığı ama kimsenin yüzüne bakmadığı iğdenin, tam bir vitamin deposu olduğunu belirtiyor. İğdede bulunan 100 gram yağ, 5 gram karbonhidrat, 1 gram protein, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir ve C vitaminleri bağışıklığı güçlendirerek, hastalıklara karşı koruma sağlıyor. İşte, iğdenin duyunca çok şaşıracağınız tüm faydaları…

igdenin-faydalari-1-001.jpg

İĞDENİN FAYDALARI

  • Antioksidanlar bakımından zengin olan iğde, vücuttaki serbest radikaller ile savaşarak hücre hasarını önleyebilir.
  • İğde, vücudu hastalıklara karşı koruyarak bağışıklığı güçlendirir.
  • İğde tüketmek, demir eksikliği anemisi gibi hastalıklar karşısında etkili olabilir ve ishal gibi sindirim sorunlarına karşı koruma sağlar.
  • İğde kan şekerini düzenleyen doğal bir glikoz düzenleyicidir. İçeriğindeki lifler sayesinde, kan şekeri seviyesini kontrol altında tutabilir.
  • İğde, kansere karşı koruyucu etki gösteren antioksidanlar bakımından zengindir. Bu antioksidanlar, kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını önleyebilir.
  • İğde, kalp sağlığına destek olan potasyum bakımından zengindir. Potasyum, kalp ritmini düzenler ve kan basıncını düşürebilir.
  • İğde, göz sağlığı için faydalı olan A vitamini bakımından da zengin bir meyvedir. Böylece gözlerin sağlıklı kalmasını ve gece körlüğü gibi hastalıkların önlenmesini sağlar.
  • Sürekli baş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi gibi hastalıklar karşısında etkili olan iğde, kişiye gün içinde ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir.

igdenin-faydalari-2-001.jpg

DİKKAT!

İğde, sağlık bakımından önemli bir meyve ancak herhangi bir sağlık sorunu ay da alerjisi olanların doktoruna danışarak ve aşırıya kaçmadan tüketmeye özen göstermesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN