Bu meyvenin kabuğunu sakın çöpe atmayın! Kabuğu kendisinden daha faydalı... Resmen kanser kovucu etkileri var

Bu meyvenin kabuğunu sakın çöpe atmayın! Kabuğu kendisinden daha faydalı... Resmen kanser kovucu etkileri var

İnsan sağlığı için önemli olan bazı yiyecekler kendilerinin yanı sıra kabuklarıyla de oldukça faydalıdır. Genel bir anlayış olan “faydası kabuğunda” düşüncesi aslında doğru bir düşüncedir. Dolayısıyla bazı yiyeceklerin kabuğunu çöpe atmamak gerekiyor. Özellikle de o meyvenin kabuğu kendisinden daha da faydalı.

Bazı meyveler hem lezzetleriyle hem de faydalarıyla insan vücudunun ihtiyacı olduğu vitamin ve mineralleri karşılar. Öte yandan hastalıklara karşı vücutta kalkan görevi görürler. Kış meyvesi olarak bildiğimiz nar da bu meyvelerden biri. Sadece içindeki tanecikleri ile değil aynı zamanda kabuğu ile de insan vücuduna çok faydalıdır. Dolayısıyla nar kabuklarını çöpe atmamanız sağlığınız açısından iyi olacaktır.

KABUĞUNU GÖZ ARDI ETMEYİN

Nar, kışın en çok tüketilen meyvelerinden biridir. Sade yenildiği gibi suyunu sıkarak meyve suyu şeklinde de tüketilen nar, İnsan sağlığı için oldukça önemli bir yere sahiptir. Lakin narın kabukları genellikle göz ardı edilen bir unsurdur. Narın kabuğu kendisi kadar faydalı olduğundan dolayı çöpe atılmamalı ve değerlendirilmelidir. Peki nar kabuğunun faydaları nelerdir?

yeni-proje-7.jpg

TAM BİR ANTİOKSİDAN DEPPOSU

Nar kabuğundan meyvenin kendisinde olduğu gibi yüksek miktarda antioksidan vardır. Kabukta bulunan bu antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallere karşı savaşır ve hücrelerin hasarını engellerken hasar almış hücrelerin iyileşmesine yardımcı olur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN BİRE BİR

Bağışıklık sistemine dengeleyen vitamin ve mineraller içeren nar kabukları, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklar karşısında vücudun direncini artırır.

yeni-proje-8.jpg

İLTİHAPLANMAYA ENGEL OLUR

Nar kabuğunun içerisinde bulunan anti-inflamatuar bileşenler, vücutta iltihaplanmayı engeller. Bu durum en çok da eklem ağrıları için önemlidir.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Nar kabuğunun içerisinde bulunan fitokimyasallar kolesterol seviyesini düzene sokarken kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Bu özelliği ile kardiyovasküler hastalıkların riski en aza indirilir.

yeni-proje-9.jpg

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Metabolizmayı hızlandıran özelliği olmasıyla kilo kontrolü ya da kilo verme çabalarını destekler.

CİLDE İYİ GELİR

İçerisinde bulunan antioksidanlar ve anti-inflamatuar özellikler cilde iyi geldiği için cilt sağlığı nar kabuğu sayesinde iyileştirilebilir. Akne, egzama, cilt kanseri gibi problemlerle mücadelede etkisi oldukça başarılıdır.

yeni-proje-10.jpg

NAR KABUĞU NASIL KULLANILIR?

Nar kabuklarını değerlendirmek için ilk olarak kurutarak çayını yapabilirsiniz. Ya da smoothie’lere nar kabuğunu ekleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra nar kabuklarından sirke yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN