Bu otun çayı kolesterolü yerle bir ediyor... Çay sevmeyenler bile bardak bardak içiyor! Faydalarını görünce şok olacaksınız!

Bu otun çayı kolesterolü yerle bir ediyor... Çay sevmeyenler bile bardak bardak içiyor!  Faydalarını görünce şok olacaksınız!

Limon otu çayının aşağıdaki sağlık yararlarına bir göz atalım. Limon otu, mutfakta sıklıkla baharat olarak kullanılan bir bitkidir, ancak aynı zamanda bitkisel ilaç olarak da kullanılabilir, örneğin diş ağrısını ve hatta kolesterolü tedavi edebilir.

Limon otu uzun zamandır geleneksel bir şifalı bitki olarak ve ayrıca yiyecekler için bir lezzet arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Limon otunun faydaları, saplarını ve yapraklarını kaynatarak sçay içeceği olarak elde tüketilebilir.

Limon otu bağışıklığı artırabilir, kolesterol seviyelerini düşürebilir, uyku kalitesini artırabilir, ağrıyı, acıyı ortadan kaldırabilir veya azaltabilir, aroması sivrisinekleri kovabilir, havayı tazeleyebilir ve stresi azaltabilir. Limon otu sivrisinek kovucu olarak kullanılabilen kendine özgü bir aromaya sahiptir.

5-002.jpg

ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ VARDIR

Bir araştırmaya göre limon otu, vücutta kronik hastalığa neden olan serbest radikallere karşı koymak için yararlı olabilecek birkaç antioksidan içerir.

ANTİ-MİKROBİYAL ÖZELLİĞİ VARDIR

Çay ile karıştırılan limon otu kaynatma, anti-mikrobiyal özellikleri sayesinde ağız enfeksiyonlarını ve diş çürüklerini tedavi etmeye yardımcı olabilir.

Araştırmalara göre limon otu esansiyel yağı, diş çürümesinden en çok sorumlu olan bakterilere karşı anti-mikrobiyal yetenekler sergiliyor.

İLTİHAP ÖNLEYİCİ ÖZELLİKLERE SAHİPTİR

Enflamasyonun kalp hastalığı ve inme dahil olmak üzere birçok sağlık sorununda rol oynadığı düşünülmektedir. Limon otunda önemli bir anti-inflamatuar rolü olduğu düşünülen iki ana bileşik vardır ve bunlar vücuttaki iltihaplanmayı durdurmaya yardımcı olabilir.

6-001.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNİ İYİLEŞTİRİR

Bir fincan limon otu ve ballı çay , mide ağrıları, mide krampları ve diğer sindirim sorunları için alternatif bir çözümdür.

Limon otu, antik çağlardan beri kabızlık, şişkinlik veya diğer sindirim bozuklukları gibi mide ile ilgili rahatsızlıkları tedavi etmek için Çin tıbbında kullanılmaktadır.

Bunun nedeni limon otu bitkisinin, sindirim işlevine ve tahriş olmuş bir mideye yardımcı olan ve onu koruyan bir soğutma elemanına sahip olmasıdır.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRMEK

Yüksek kolesterol kalp krizlerine ve felçlere neden olabilir. Bir araştırma, limon otunun kolesterolü düşürmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

KİLOLARDAN KURTULUN

Limon otu çayı, metabolizmanızı başlatmak ve kilo vermenize yardımcı olmak için bir detoks olarak kullanılabilir. Buna rağmen, limon otu ve kilo verme üzerine yapılan araştırmaların çoğu bilimsel değil anekdot niteliğindedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN