Bu vitaminleri kullanıyorsanız hemen bırakın! Hücreleri parçalayıp, kanser riskini artırıyor: Özellikle erkeklerde...

Bu vitaminleri kullanıyorsanız hemen bırakın! Hücreleri parçalayıp, kanser riskini artırıyor: Özellikle erkeklerde...

Hastalıklara karşı en çok kullandığımız ürünlerin başında besin takviyeleri geliyor. Ancak besin takviyeleri vücudumuz için sağlık mı sorusu halen en çok sorulan sorulardan biri. Genellikle vücut direncini arttırmak için kullanılan bu takviyeler beklenmedik hastalıklara yol açabilir. Yapılan son araştırmalarda kullanılan bu takviyelerin kanser riskini arttırdığı görüldü. Peki besin takviyeleri vücut için sağlıklı mı? İşte detaylar...

Tüm dünyada salgın hastalıklarının çoğalmasıyla birlikte vitamin ve mineral takviyeleri rekor satışlara ulaştı. Peki bu besin takviyeleri vücuda zara veriyor mu? Çoğumuz bu küçük takviyelerinin etkilerini bilmeden tüketiyoruz. Ancak bu takviyeler büyük hastalıklara yol açabiliyor. Yapılan son araştırmalarda bunu destekliyor. İşte besin takviyelerinin yol açtığı hastalıklar...

KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR

Son yapılan araştırmalara göre, besin takviyeleri büyük hastalıklara yol açabiliyor. Özellikle E vitamini ve selenyum takviyelerinin kontrolsüz kullanımı, kanser riskini tetikliyor. E vitamini genel olarak cilt, göz sağlığı ve bağışıklığın güçlendirilmesi için kullanırken, selenyum güçlü antioksidan özellikleri sunar.

k4434.jpg

DÖRT GRUP HALİNDE TÜKETTİLER

Yapılan araştırmada dört gruptan oluşan 35 bin erkek üzerinden yapıldı. Düzenli olarak E vitamini ve selenyum verilerek adaylar incelendi. Katılımcılar, E vitamini, selenyum, plasebo ya da bunların bir arada bulunduğu bir karışım tüketiyordu.

KANSER RİSKİNİ YÜZDE 60 ARTTIRDI

Araştırma sonucunda, E vitamininin düşük selenyum düzeyine sahip erkeklerde düşük dereceli ve yüksek dereceli prostat kanseri riskini sırasıyla yüzde 63 ve yüzde 46 artırdığı görüldü.

k433443-2.jpg

ERKEKLER SAKIN TÜKETMESİN!

Ulaşılan sonuçlar sonrası çalışma yarda bırakılmak zorunda kaldı. Elde edilen veriler sonrası erkeklerin önerilen alımı aşan dozlarda E vitamini ve selenyum takviyesi almaktan kaçınması gerektiği sonucuna varıldı.

ACİLEN BIRAKIN

Uzmanlar, bu takviyeleri kullanan erkeklerin acilen bırakması ve fayda yerine bu takviyelerin vücuda zarar verdiği belirtildi. Araştırmacılar, insanlar, bu takviyelerin yararlı ya da en azından "zararsız" olduğunu düşündüğünü, fakat bunun doğru olmadığını belirtti.

k344343-1.jpg

BU BESİNLERİ TÜKETMEYE ÇALIŞIN

Öte yandan eğer vücut direncini arttırıp cilt güzelliğinize katkıda bulunmak istiyorsanız bu besinleri tüketin;

SELENYUM YÖNÜNDEN ZENGİN GIDALAR

  • MERCİMEK
  • SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
  • YULAF EZMESİ
  • ISPANAK
  • MANTAR
  • YUMURTA
  • ESMER PİRİNÇ

E VİTAMİNİ YÖNÜNDEN ZENGİN GIDALAR

  • AVOKADO
  • YER FISTIĞI
  • SOMON
  • AY ÇEKİRDEĞİ
  • BADEM

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN