Bunları yiyin uykunuzda bile yağ yakın! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Bunları yiyin uykunuzda bile yağ yakın! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı

Pandemiyle birlikte oldukça kilo aldık ve bu kiloları bir türlü veremiyoruz. Evde sürekli olarak oturup üstüne birde yemek yiyince kilolar aldı başını gitti. Özellikle basen ve göbek bölgesinde oluşan yağlanma herkesin şikayet ettiği durumların başında geliyor. Eğer siz de bu kilolardan kolayca kurtulmak istiyorsanız mutlaka bunu deneyin. Prof. Dr. Canan Karatay tarafından önerilen bu yöntem ile gece uyurken bile cayır cayır yağ yakacaksınız. İşte Canan Karatay'ın yap yakan gizli formülü...

Havaların soğumasıyla birlikte iyice eve kapanmış durumdayız. Zaten pandemi ile birlikte evde tıkanıp kaldık ve üstüne aldığımız kilolar başımıza dert oldu. Sizde kilo vermek daha fit bir görünüm elde etmek istiyorsanız mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Prof. Dr. Canan Karatay yine ezber bozan reçetesiyle gündeme bomba gibi düştü. Oturduğunuz hatta yattığınız yerden yağ yakmak ister misiniz? Evet artık bu formül ile yattığınız yerden yağ yakacaksınız. Canan Karatay gizli formülünü açıkladı. İşte cayır cayır yağ yakan o yöntem...

CANAN KARATAY'DAN EZBER BOZAN REÇETE

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan reçetesiyle yine gündeme bomba gibi düştü. Bu sefer fazla kilolarla ilgili önemli tüyolar veren Canan Karatay, uykuda bile cayır cayır yağ yakan gizli formülünü paylaştı. Bunu düzenli olarak uygulayın ve tüm fazla yağlarınızdan kurtulun.

UYKUDA BİLE CAYIR CAYIR YAĞ YAKACAKSINIZ

Hazırsanız Canan Karatay'ın uykuda bile yağ yakan formülünü açıklıyoruz. Yemek yemenin insilün salgılayarak yağları depo ettiğini söyleyen Karatay, "Leptin yediklerinizi enerjiye çevirir. Bu hormon en çok saat 2 ile 4 arası salgılanıyor" dedi. Yani akşam saat 8'den sonra hiçbir şey yenmez ise gece yarısı leptin hormonu ortaya çıkıyor ve kalçalar ile göbekteki yağları yakıyor. Zeytinyağı, keten tohumu yağı ve omega-3 yağlarını içeren bir beslenme programı, leptin hormonunun seviyesini yükseltir. Böylelikle açlık hissini bastırabilirsiniz. Zeytinyağında tercihinizi soğuk sıkımdan yana kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

gfgfgf-27.jpg

LEPTİN HORMONUNUN VÜCUDA OLAN ETKİSİ

Leptin, insülin ile beraber salgılanan vücutta tokluk hissi ile açlık hissini dengeleyen bir hormondur. İnsan vücudunda keşfedilen en son hormon olan leptin hormonu, her bireyde ideal oranda salgılanmalıdır. Leptin hormonu eksikliğinde vücut fonksiyonları zarar görmektedir. Bu hormonu desteklemek için sağlıklı beslenme programı uygulanır.

Leptin hormonu üzerine yapılan çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Leptin diyeti Karatay tarafından gündeme gelmiştir ve merak konusu olmuştur. Leptin hormonunu dengelemek için hazırlanan leptin diyeti listesi pek çok kişinin sağlık sorununu çözmüştür. Eğer doktorunuz uygun görüyorsa siz de kendinize göre leptin diyeti örneği hazırlayıp bu diyeti uygulayabilirsiniz.

LEPTİN DİYETİ NEDİR?

  • Leptin diyeti beslenme programlarının gündeminden düşmeyen bir diyet programıdır.
  • Vücutta sağlıklı şekilde kilo kaybının oluşması için uygulanır.
  • Açlık ve tokluk hissinin dengelenmesini hedefleyen leptin diyeti, bir beslenme uzmanı kontrolünde yapılmalıdır.
  • Leptin diyetinde genellikle kalori hesabı yapılmaz. Sağlıklı seçimler ile uzun süre tokluk hedeflenir.

ghhggh-2.jpg

LEPTİN DİYETİ NASIL YAPILIR?

  1. Leptin diyetinin kendine özgü bazı kuralları vardır. Eğer bu kurallara uyarsanız diyet sonucunda sağlıklı bir kiloya ulaşabilirsiniz.
  2. Leptin diyetini uygularken akşam yemeğinden sonra öğün yapmamaya çalışınız.
  3. Günde 3 öğün önerilir. Geçen 3 öğünde dolu dolu ve sağlıklı tabaklarla beslenmelisiniz.
  4. Bu diyette uymanız gereken diğer bir kural da büyük porsiyonlardan kaçınmaktır. Büyük servis tabaklarını istemsiz şekilde doldurmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle daha küçük tabaklar ve az porsiyonlar tercih etmelisiniz.
  5. Protein ağırlıklı ve lif içeren besinleri tüketirseniz, tokluk hissini uzun bir süre yaşayabilirsiniz.
  6. Diyet sürecinde karbonhidrat tüketiminden uzak kalmalısınız. Karbonhidrat yerine meyve, sebze ve tam tahıllar tüketilmelidir.
  7. Öğünler arasında en az 5 saat beklemeniz önerilir. Ara öğünlerde sadece bitki çayı ve kuru yemiş önerilir. Kuru yemiş leptin hormonunun salgılanmasını sağlar ve açlığı bastırır.
  8. Leptin diyeti listenizde kahvaltı öğününde mutlaka yumurta ve peynir yer almalıdır. Bu besinler sizi uzun bir zaman dilimi için tok tutacaktır.
  9. Leptin diyetini uygulayan kişilerin asitli içeceklerden, şekerli gıdalardan uzak kalması önemlidir. Bu tür besinler kısa süre içinde açlık hissini uyandırır ve leptin hormonunun dengesini bozar.
  10. Öğünlerde tüketmeniz gereken etleri haşlama ya da ızgara tercih etmelisiniz.
  11. Leptin hormonunun düzenli salgılanması için bol su içmeyi unutmayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN