Bunu kimse bilmiyor! Balı kahvaltıda sakın böyle yemeyin! Felç edip öldürüyor...

Bunu kimse bilmiyor! Balı kahvaltıda sakın böyle yemeyin! Felç edip öldürüyor...

Bazı besinleri sırf faydalı olduğu için bol bol tüketmeye çalışırız ancak yanlış tüketmek sağlık açısından büyük sorunlara neden olabilir. Özellikle faydaları saymakla bitmeyen balı bu şekilde tüketirseniz felç kalabilirsiniz. Bu detayı kimse bilmiyor. Balı kahvaltıda sakın bu şekilde tüketmeyin. Anında felç edip öldürüyor.

Kahvaltılarda sıklıkla tükettiğimiz balın faydaları saymakla bitmiyor ancak yanlış tüketim kötü sonuçlara neden olabilir. Hastalandığımızda ya da kahvaltılarda sık sık tükettiğimiz balı bu şekilde tüketirseniz felç olabilirsiniz. Balı kahvaltıda sakın bu şekilde tüketmeyin. Bu detayı kimse bilmiyor. Anında felç edip öldürüyor. İşte balın bilinmeyen zararları...

Bal içeriğinde bulundurduğu antioksidanlar, vitaminler ve mineralle sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen balı belli ölçülerde tüketmek önemlidir. Aşırı miktarda bal tüketimi yüksek miktarda şeker alımına neden olur. Bu ise tip 2 diyabet riskini arttırır.

BALI KAHVALTIDA SAKIN BÖYLE YEMEYİN!

Marketlerden aldığımız ballar genelde işlenmiş veya pastörize edilmemiş ballardır. Bu balların içerisinde botulinum toksini içerebilecek bakteriler bulunur. Bu toksin, özellikle bebeklerde gıda zehirlenmesine sebep olabilir. Hatta solunum kaslarını felç ederek ölümcül sonuçlar doğurabilir.

jhjjh-11.jpg

Bundan dolayı marketlerden aldığınız balları tüketirken ya az tüketin ya da hiç yemeyin.

BALIN ZARARLARI NELERDİR?

  • Fazla kilolu ve şeker hastalığı olan kişilerin bal tüketmesi önerilmez.
  • 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesi sakıncalıdır.
  • Fazla tüketimlerde kusma, yüksek ateş, ishal, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
  • Yüksek kalorili olduğu için kilo alımını hızlandırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN