Bunu yapanlar 100 yaşını aşıyor! Beyninizle sadece bunu yapmanız yeterli... Bilimsel araştırma ortaya koydu

Bunu yapanlar 100 yaşını aşıyor! Beyninizle sadece bunu yapmanız yeterli... Bilimsel araştırma ortaya koydu

Uzun yıllar sağlıklı yaşamak birçok insanın hayalidir. Yüzleşme ana kadar yaşamak her ne kadar imkansız gibi görünse de aslında yapacağınız bazı müdahalelerle 100 yaşını aşabilirsiniz. Beyninizle sadece bunu yapmanız yeterli… Bilimsel araştırmalar sonucunda beyne verilen bazı komutlar daha uzun yaşamaya yol açıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çoğu insan uzun yıllar sağlıklı yaşamanın hayalini kurar. Birçok insana göre 100 yaşını görmek neredeyse imkansızken aslında yapılamayacak bir şey değil. Öyle ki sağlıklı yaşam koşulları, vücudunuza iyi bakmanız, beyin sağlığını korumanız daha uzun yıllar yaşamanıza yardımcı olabilir. Öyle ki yapılan bir bilimsel araştırma sonucunda birtakım etkenlerin daha uzun yaşamaya yardımcı olduğu ortaya çıktı.

MERAKLILAR ÇOK YAŞIYOR

İspanya'da gerçekleştirilen bir araştırma, 100 yaşın üzerindeki bireylerde ortak olarak gözlemlenen kişilik özellikleri hakkında ilginç bilgiler sunuyor. Sosyal olmak, elinizdekinin değerini bilmek gibi beklenen özelliklerin yanı sıra, araştırmada ortaya çıkan "meraklı olmak" gibi sürpriz özellikler de dikkat çekiyor.

Madrid Complutense Üniversitesi'nden Lola Merino liderliğindeki bir bilim insanları grubu, İspanya genelinde yaşları 100 ila 107 arasında değişen 16 kadın ve üç erkekle yapılan derinlemesine görüşmeler sonucunda, uzun ömür sırlarını ortaya çıkardı. 8 Kasım'da Journal of Happiness Studies'te yayımlanan makalede, bu yaşlı bireylerin ortak olarak paylaştığı 8 olumlu kişilik özelliği vurgulanmaktadır.

yeni-proje-3-001.jpg

Canlılık:

Yaşlı bireyler, enerjik ve yaşama bağlı aktivitelerle canlılıklarını koruyarak, hayattan zevk almaya devam ediyorlar.

Bağlılık:

Aile, iş ve kişisel hedeflere olan bağlılık, uzun ömür için önemli bir faktördür. Bu bağlılık, bireylerin yaşama karşı kararlılıklarını artırabilir.

Sosyal Olmak:

Araştırmaya katılanlar, sosyalleşmeyi sevip, aile ve çevreleriyle sıcak bağlar kurmayı sürdürdüklerini belirtiyorlar.

yeni-proje-4.jpg

Entelektüel Motivasyon:

Merak ve öğrenme arzusu, yaşlı bireylerin okuma yazma öğrenmelerini, kitap okumalarını ve dünyada olup biteni araştırmalarını sağlıyor.

Pozitiflik:

Elindeki değerleri fark etme, minnet duygusunu koruma ve hayattan zevk alma yeteneği, pozitif bir yaşam görüşünü yansıtır.

Kontrol:

Sorumluluk sahibi olma ve karar verebilme yeteneği, bireylerin olumsuz durumlarla başa çıkmalarına ve hayatlarını yönetmelerine yardımcı olur.

Zeka:

Yaşlı bireylerin ortak bir özelliği de zekileridir. İyi hafıza, hızlı konuşma yeteneği ve geçmişteki başarılar, bu zeka özelliğini yansıtır.

Dayanıklılık:

Zorlukların üstesinden gelme ve bu zorluklardan güçlenme, uzun ömür sürdüren kişilerin ortak özelliklerindendir.

Bu çalışma, sadece İspanya'da gerçekleştirilmiş olsa da, benzer özelliklerin dünya genelinde uzun ömürlü bireylerde gözlendiğini göstermektedir. Bu bulgular, pozitif kişilik özelliklerinin depresyonu önlemede ve genel sağlığı desteklemede kritik bir rol oynayabileceğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN