Bunu yiyen derdine deva buluyor! Hastalıktan eser kalmayacak: Potasyum, magnezyum, selenyum kaynağı

Bunu yiyen derdine deva buluyor! Hastalıktan eser kalmayacak: Potasyum, magnezyum, selenyum kaynağı

Mevsim geçişlerinde sık sık yaşanan hastalıklardan kurtulmanın yolunu uzmanlar paylaştı. Bu ürünü tüketenlerin bağışıklık sistemi güçleniyor. İçerisinde barındırdığı potasyum, magnezyum ve selenyum gibi birçok zengin bileşen içeriyor. Derdinize deva olacak besini aşırıya kaçmamak şekilde tüketmeniz gerekir. İşte tüm detaylar...

Hastalıklarla başı belada olanlara uzmanlardan o besinin tüketilmesi önerildi. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan hastalıklara karşı birebir olan o besin antioksidan açısından oldukça zengin bir besindir.

HASTALIKLARI DEF EDİYOR

Uzmanlara göre bireylerin hurma tüketmesi vücudunuzda yer alan tüm zararlı reaksiyonlara karşı bağışıklık kazanmanızı sağlar. Hastalığa sebep olacak radikallerden koruyarak hastalığı engellediği belirtiliyor.

Özellikle kronik hastaların tüketmesi önerilen hurmanın polifenol ve lignan içermesiyle riskleri ortadan kaldırıyor. Kolesterol barındıran besin kalp sağlığını da büyük oranda destekler. Hastalığın baş düşmanı olan demir eksikliğine birebir olurken, muzdan bile daha fazla lif oranı bulunur.

hurma-yemeniz-icin-8-onemli-neden-2-1588333612.webp

ALZHEİMERİ ÖNLÜYOR

Sağlık uzmanları tarafından düzenli tüketilmesi önerilen hurmanın içerisinde barındırdığı magnezyum, selenyum ve mangenez bileşenleri tarafından zengin olduğu belirtiliyor. Sağlık açısında birçok faydası bulunan hurmayı tüketmek kemik sağlığına da etki ederken bol miktarda barındırdığı K vitamini ve bor sağlığınızı düzenlemede yardımcı olacaktır.

İçerisinde yer alan B vitamini sayesinde ise Alzheimer hastalığına karşı da faydalı olduğu belirtiliyor. Düzenli olarak tüketimi halinde Alzheimer riskinizi büyük oranda azaltarak nörolojik hastalıklarına karşı engel oluyor.

hurma-ramazan-ceviz-1.jpg

ZAYIFLAMAK İSTEYEN YESİN

Muz meyvesinden bile daha fazla lif barındıran hurma tüketimi sindirim sisteminizi de büyük oranda düzenler. Kişinin kabızlık sorunlarında doğal ilaç niteliğinde yer alan hurma hafiflemesinde yardımcı olacaktır.

Zayıflamak isteyenlere de tavsiye edilen hurma tok kalmanızı sağlayarak kısa sürede etkisini gösterecektir. Fakat hurma yemeden önce bir sağlıkçıya danışmanız önerilir. Alerjik reaksiyonlara karşı tedbirli olmanız öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN