Buzlu günler kapıda kırık riski tavanda

Buzlu günler kapıda kırık riski tavanda

Doç. Dr. Güzelali Özdemir, kış aylarında yaşlılarda düşme kaynaklı kemik kırıklarının arttığını belirterek, Türkiye’de yılda yaklaşık 150-200 bin arasında kalça kırığı tedavisi yapıldığını bildirdi. Özdemir, kişilerde kemik kırıklarının mevsimsel değişiklik gösterebildiğini anlattı.

Bilkent Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Güzelali Özdemir, kış aylarında yaşlılarda düşme kaynaklı kemik kırıklarının arttığını belirterek, Türkiye’de yılda yaklaşık 150-200 bin arasında kalça kırığı tedavisi yapıldığını bildirdi. Özdemir, kişilerde kemik kırıklarının mevsimsel değişiklik gösterebildiğini anlattı.

Dünyada ve Türkiye’de her yıl ciddi oranda kırık vakalarıyla karşılaşıldığına işaret eden Özdemir, “Çocuk kırıklarını yazın daha çok görürken, kış mevsiminde düşme kaynaklı kırıklar ve özellikle yaşlı kırıklarının daha çok arttığını görüyoruz. Kırıklar, aslında sayı itibarıyla halk sağlığı sorunu oluşturacak düzeyde yüksek oranda” bilgisini paylaştı.

Yaşlılarda daha çok kalça kırıklarının ortaya çıktığını, ayrıca el bileği, omuz ve dirsek kırıklarının da sık görüldüğünü vurgulayan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de yılda yaklaşık 150-200 bin arasında kalça kırığı tedavisi yapılıyor. Kalça kırığında ameliyatla tedavi nedeniyle hem maliyet artıyor hem de hastaların ciddi bir bölümü bağımsız yürüme yeteneklerini kaybediyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN