Canan Karatay, baş ağrısı çekenlere seslendi! Bunu yapan rahatlayacak: İşte baş ağrısına sebep olan etkenler...

Canan Karatay, baş ağrısı çekenlere seslendi! Bunu yapan rahatlayacak: İşte baş ağrısına sebep olan etkenler...

Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda sık sık gündeme gelen isim, baş ağrısı çekenlere duyurdu. Prof. Dr. Canan Karatay, baş ağrısını önlemenin yollarını ve neden baş ağrısı durumlarının yaşandığını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Sağlık konusunda yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Canan Karatay, baş ağrısı çekenlere tüyolar verdi. Youtube kanalı üzerinden paylaştığı video ile baş ağrısının nedenlerinin de altını çizdi.

BAŞ AĞRISI NEDEN OLUR?

Tarih boyunca oldukça yaygın olan baş ağrısı şikayetleri, son yıllarda da devam ediyor. Ciddi bir hastalık nedeni olabilecekken, genellikle baş ağrıları; vücutta suyun eksikliği, açlık, kansızlık tuz eksikliği ve hormonal bozukluklar sayesinde oluşuyor.

Sık sık baş ağrısı yaşıyorsanız, sebebi ise vücudunuzda yer alan bazı problemler olabilir. Ayrıca bu problemler temel hücresel bozukluklar olduğu da söylenebilir. Baş ağrılarının bir diğer nedeni ise kansızlık olabilir. Bu durumda hücrelere yeterli derecede oksijen gitmez ve stres hormonu salgılanır. Tansiyonu yükselten bu hormon ile baş ağrısı yaşayabilirsiniz. Her baş ağrısında ağrı kesici ilaçlara başvurmamamız gerektiğinin de altını çizdi.

b2ap3-large-migraineheadacheillustration-w830-web.jpg

BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Stres, baş ağrısı için güzel bir yemek olarak görülebilir. Stresten uzak durdukça baş ağrılarınız da azalacaktır. Karatay, açık hava yürüyüşü yapmayı ve günde en az 7 - 8 saatlik bir derin uyku önerisinde bulundu. Yatak odasında televizyonların yeri olmamalı diyerek, dans etmek, şarkı söylemek ve yürüyüş yapmanın antidepresan ilaçlardan daha faydalı olduğunu söyledi.

Baş ağrısı durumunda, halsizlik, uykusuzluk ve sinir yaşanabilir. Vücutta yeterli miktarda su ve tuz olmaması halinde baş ağrıları çekebilirsiniz. Ayrıca vitaminlere sık sık baktırmanız gerektiğini ifade eden Karatay'ın tavsiyeleri şu şekilde;

Sağlıklı protein tüketmeli, sağlıklı yağlarla beslenmeliyiz. Ev yoğurdu, ev sirkesi gibi gıdaları senelerdir söylüyorum, mutlaka tüketeceğiz.

Kimyasal ilaçlar da çok tehlikeli. Tansiyon düşürücü bazı ilaçlar baş ağrısı yapıyor. Tansiyon yüksekse baş ağrısı olur. Hepsi birbirine bağlı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN