Canan Karatay çocukluk detoksunu itiraf etti! Hala o yöntemi yapıyormuş… Sıkıp suyunu meğer…

Canan Karatay çocukluk detoksunu itiraf etti! Hala o yöntemi yapıyormuş… Sıkıp suyunu meğer…

Son yılların popüler içeceği olan bu detoks suyu, özellikle sabahları aç karnına içildiğinde sağladığı pek çok fayda ile dikkat çekiyor. Kilo kontrolünden toksin temizliğine kadar uzanan geniş bir yelpazede olumlu etkileri bulunuyor. İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay da bu konuda "Çocukluğumdan beri tüketiyorum" diyerek önerdi. İşte ayrıntılar...

Dahiliye uzmanı Dr. Roxanne B. Sukol, Canan Karatay gibi limonlu suyu "süper alışkanlık" olarak tanımlıyor. Sukol, limonlu suyun faydalarını şu maddelerle özetliyor:

  • Limondaki asit, yiyeceklerin sindirimine yardımcı olur ve mide asidi seviyelerini destekler.
  • Sabahları limonlu su içmek kalori alımını düşürerek tokluk süresini artırabilir.
  • Limon, vücudu hastalıklara karşı koruyan bitki besinleri içerir ve antioksidan özelliklere sahiptir.
  • Limonlu su, günlük C vitamini ihtiyacınızın bir kısmını karşılar ve potasyum kaynağıdır.
  • İdrar sitratı eksikliği olanlarda böbrek taşı oluşumunu önleyebilir.

CANAN KARATAY'DAN LİMONLU SU HAKKINDA BİLGİLER

rewrewrew.jpg

Canan Karatay ise limonlu su hakkında bazı bilgiler verdi.

Dr. Canan Karatay, limonlu suyun bağırsakların daha aktif çalışmasına yardımcı olduğunu ve sindirimi kolaylaştırdığını belirterek düzenli tüketildiğinde yağ yakma özelliği gösterdiğini ifade ediyor. Sabah aç karnına içilen limonlu su, ödemlerin idrar yoluyla atılmasına yardımcı olarak kilo vermeye destek olabilir. Metabolizmayı hızlandırarak fazla yağları azaltmada yardımcı olur" şeklinde belirtiyor.

Ancak limonlu su ile ilgili bazı iddialar da karışıklık yaratacak cinsten. Limonlu su içmenin yeni bir icat olmadığını, ünlülerin tercihi olan Master Cleanse diyetine dayanIyor.

Limonlu su, meyve sularından daha az şeker içerir ve kalorisi yüksek kahve yerine tercih edilebilir. Ayrıca limon suyu C vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi önemli besin maddeleri içerir ve idrar söktürücü etkisi vardır.

Ancak bazı uzmanlar limonlu suya atfedilen faydaların çoğunun sadece suyun içeriğinden kaynaklandığını savunur. Sabahları içilen suyun, metabolizmayı hızlandırarak kırışıklıkları azaltabileceği belirtilir. Suyun içerisine limon sıkmanın, su içmekte zorlanan kişilere motivasyon sağlamak amacıyla önerildiği düşünülür.

Limon, içeriğindeki yüksek asit sebebiyle diş minesinin zarar görmesine ve diş çürümelerine yol açabilir. Ayrıca mide ülseri ve reflü gibi sindirim problemlerini tetikleyebilir.

Limon, sık idrara çıkmanıza sebep olabilir ve bu da dehidrasyona yol açabilir. Aşırı limon tüketimi ağız içi yaralarına ve demir emiliminin azalmasına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN