Canan Karatay üstüne basa basa önerdi: 'Bunu yiyen adeta yeniden doğuyor'! İster pişirin, ister eritin... Ağrılara elveda

Canan Karatay üstüne basa basa önerdi: 'Bunu yiyen adeta yeniden doğuyor'! İster pişirin, ister eritin... Ağrılara elveda

Canan Karatay'ın ısrarla önerdiği bu besin, dayanılmaz olan ağrıları bile anında kesip atıyor. Vücutta fayda sağlamadığı hiçbir yer olmayan bu besinin faydalarını duyunca düzenli olarak tüketeceksiniz...

Tadı ve ağır kokusundan dolayı çok fazla tercih edilmeyen kuyruk yağı aslında vücut üzerinde mucizevi etkilere sahiptir. Yapılan araştırmalarda, özellikle gençlik zamanlarında yeterli miktarda kuyruk yağı tüketiminin yaşlılıktaki eklem rahatsızlıklarını azalttığı ortaya çıkmıştır. Öyle ki bu yağı eritip dizlere sürmek de kas ağrıları ve kasılmaları yok ederek, kesin çözüm sağlıyor...

KUYRUK YAĞI KREMİ NASIL YAPILIR?

Katı bir kıvamda olan kuyruk yağını eritmek için:

Kuyruk yağını kuşbaşı boyutunda küçük parçalara bölün ve önceden ısıttığınız tencereye koyun. Yağ ısındığında önce suyunu bırakmalı ardından kızararak erimeli. Bu esnada tencerenin içerisinde kalan küçük parçalar kıkırdak bölümleridir. Yağın yanı sıra kıkırdak kısımlarını da yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

p-h-7-3.jpg

Eritme işlemini yaparken yağ ile aynı orana sahip su ilave edin. Kaynayan suyun üzerinde kalan yağı, kaşık yardımıyla bir kavanozun içine alın. Krem halini alması için donmasını bekleyin ve donduktan sonra ağrıyan bölgelerinize sürerek üzerini sargı beziyle kapatın. Bu işlemden etkili sonuç almak için kremi 3 gün düzenli olarak kullanın.

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kas kemik yapısının gelişmesini sağlayan kuyruk yağı, kas yırtılması ve kemik erimesini de önler.

p-h-7-2.jpg

Vücuttaki serbest radikal oranı yüksek olan hücrelerin sayısını azaltır. Bu sayede bağışıklığın güçlenmesini de sağlar. Kuyruk yağı tüketimi, gelişme çağındaki çocuklar ile yetişkinleri hastalıklara karşı da korur. Ayrıca vücudun enfeksiyona olan direncini de artırır.

Kalp ve damar sağlığına iyi gelen kuyruk yağı, bilinçli tüketildiğinde kalp krizi geçirme riskini de engeller ve kolesterolü dengeler.

p-h-7-1.jpg

!Unutmayın ki tüm besinlerde olduğu gibi kuyruk yağının fazla tüketilmesi de sağlık sorunlarına neden olabilir. Kuyruk yağı hayvansal bir yağ olduğundan kolesterolün yükselmesine neden olabilir ve kalp ile damar hastalıkları riskini artırabilir. Bu yüzden aşırıya kaçmadan yeterli miktarda tüketmeye dikkat göstermelisiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN