Canan Karatay'dan 'Süper Besin' tarifi geldi! Oruç tutmak artık zor değil, bu besin sizi tok tutacak!

Canan Karatay'dan 'Süper Besin' tarifi geldi! Oruç tutmak artık zor değil, bu besin sizi tok tutacak!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte oruç tutacak vatandaşlara tavsiyeler verilmeye başlandı. Sağlıklı beslenmeye dair tarifleriyle gündemde yer alan Prof. Dr. Canan Karatay 'Süper Besin' tarifini verdi. Oruç tutacak vatandaşlar hiç zorlanmadan orucunu tutabilecek. Paylaşılan tarif hem tok hem de sağlıklı olmanızı sağlıyor. Vücudunuzdaki faydalı etkileri artıracak besini günde en az 2 kere tüketmelisiniz. İşte süper besin tarifi...

SAHUR VE İFTARDA KESİNLİKLE YEMELİSİNİZ

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca Müslüman vatandaşımız oruç tutmak için gün sayıyor. Kısa bir sürenin kalmasıyla birlikte sahur ve iftar yemeklerinde nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda araştırmalar yapılıyor.

Oruç tutarken nasıl sağlıklı beslenme yapılır konusuna dair Canan Karatay'dan 'Süper Besin' tarifi geldi. Canan Karatay tarafından paylaşılan o besini yanınızdan hiç ayırmayın diye uyarılarda bulundu. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Canan Karatay ramazan ayının formülünü verdi.

Sahurda ve iftarda 2 adet tüketilmesi gerektiğini söylediği besini yumurta olarak açıkladı. Oruç zamanında ekmek, şeker ve benzeri gıdaların sağlığa zarar verebileceğini ifade ederek Canan Karatay, haşlanmış yumurtanın vücuda olan inanılmaz etkilerini öv öv bitiremedi.

shutterstock-633178076.jpg

CANAN KARATAY'DAN SÜPER BESİN AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Canan Karatay özellikle köy yumurtasının faydalarına dikkat çekti. Köy yumurtası faydalarından konuşan Canan Karatay günde en az 2 tane haşlanmış yumurta yenilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu şekilde hastalıklara yakalanma riskinin azalacağını da ifade etti. Canan Karatay açıklamalarında sahurda yenilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Süper besin olarak açıklanan yumurta omlet yapımında veya tereyağı kullanıldığında, menemen yapıldığında oldukça güçlü ve gerçek besinlerden birisi olduğuna vurgu yapıldı. Protein kaynağı olan yumurta bütün günün enerjisini, minarelerini ve yağlarını sağlayabileceğini belirtti.

haslanmis-yumurta-diyeti-4.jpg

YUMURTANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yumurta tüketimi bedeninizde oluşabilecek rahatsızlıkları önleyerek direncinizi büyük miktarda artırır.

  • İçerisinde yer alan amino asit ile birlikte bedeni besler.

  • İçerisinde birden fazla amino vitamin ve mineral bulundurur.

  • Kolestrolü artırır kalp sağlığına fayda sağlar.

  • Yumurta tüketimi bağışıklık sistemini sağlamlaştırır.

  • Kas ve kemik gelişimini sağlar.

  • Göz sağlığı için faydalıdır.

  • Hafızayı güçlendirir.

  • Beyin sağlığını düzenler.Demir eksikliğini giderir.

  • Protein bakımından zengindir.

  • Enfeksiyon oluşumunu engeller.

  • Obezite riskini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN