Canan Karatay'dan tembel bağırsakları coşturan tarif! Kabızlık yaşayanlar artık ilaçları unutsun, Karatay Hoca çaresini söyledi

Canan Karatay'dan tembel bağırsakları coşturan tarif! Kabızlık yaşayanlar artık ilaçları unutsun, Karatay Hoca çaresini söyledi

Son yıllarda 'beslenme' konusunda dikkat çekici açıklamalara imza atan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez tembel bağırsakları çalıştırmanın yollarını açıklayarak çarpıcı açıklamalara imza attı.

Son dönemde beslenme konusunda dikkat çekici açıklamalara imza atarak adından sık sık söz ettiren Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü, eski İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez tembel bağırsakları coşturan tarifi vererek dikkatleri üzerine çekti.

Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan açıklamalarına bir yenisini daha ekleyerek tembel bağırsakları çalıştırmanın yollarını bir bir açıkladı.

Yasemin.com'da yer alan habere göre; Kabızlık ve bağırsak tembelliği hakkında önerilerde bulunan Canan Karatay ise bu rahatsızlığın altında yatan nedenleri sıralayarak, beslenme tavsiyelerinde bulundu.

Vücuttaki bakterilerin üzerinde duran Canan Karatay, bakterileri dost olan ve olmayan olarak ikiye ayırarak "Dost bakteriler reflü, gastrit, ishal ve kabızlık gibi hastalıkların önüne geçiyor. Dost bakteriler azalınca hastalık yapan bakteriler çoğalıyor ve bu rahatsızlarda yaşanan şikayetler artıyor" şeklinde konuştu.

Hastalıkların nasıl başladığına dikkat çeken Karatay, bağırsak florasının bozulmaması gerektiğinin üzerinde durarak "Sağlıklı yesek dahi hazım tam olmayınca bazı materyaller kana geçiyor. Vücut bunu yabancı madde olarak algılayarak hücum ediyor ve hastalıklar başlıyor. Bağırsaklarımızdaki dost hücreler seratonin ve depomin denilen sinir hücreleri üretiyor. Bunların yüzde 90’ı bağırsaklarımızda ürüyor" dedi.

Kabızlık hakkında konuşan Karatay, "Eğer kabızlık başladıysa bilin ki bağırsaklardaki dost bakterilerin görevleri bozulmaya başlamış. Ben her gün sert dışkılıyorum diyenler de kabız. Günde bir kere ıkınmaya ihtiyaç duymadan, rahat bir şekilde tuvalete çıkılmalı" açıklamasında bulundu.

Beslenme konusunda da tavsiyelerde bulunan Karatay, "Probiyotik gıdalar ise fermente gıdalarda bulunuyor. Ev yoğurdu, ev sirkesi, ev turşusu… Bu yiyecekler vücuda girdiğinde bağırsaklardaki dost bakterilerin sayısı artıyor. Prebiyotikler ise bağırsaklardaki dost bakterilerin iyi beslenmesini sağlıyor. Bunları mutlaka tüketmemiz lazım.

Vücudun ihtiyacı olmayan gıdalar vücuda girdiği zaman gaz, şişkinlik ve kabız yapıyor. Kabızlık şikayeti çekenler kahve ve zeytinyağı içince geçiyor. Bağırsakların iyi çalışması için bu iki besin çok faydalı. Su içmek ve lifli gıdaları tüketmek de kabızlığı gidermek için önemli yer tutuyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN