Çay sevmeyen bile bu çaydan demlik demlik içiyor! Hem gripten koruyor hem de lezzet bombası

Çay sevmeyen bile bu çaydan demlik demlik içiyor! Hem gripten koruyor hem de lezzet bombası

Bir anda soğuk havaların etkisine girmiş durumdayız. Güneş gözükse bile hava sıcaklıkları hızla düşüyor. Bu durum ise salgın hastalıkların hızla artmasına sebebiyet vermekte. Bu tarz durumlarda hastalıktan korunmak istiyorsanız mutlaka bu çaydan içmelisiniz. Çay sevmeyen bile gün içerisinde demlik demlik içiyor. Hem lezzetli tadı hem de besin değerleriyle tam bir şifa deposu. Hem gripten koruyor hem de lezzet bombası! İşte hastalıklara karşı olan o çay...

Mevsim geçişlerinde sıkça görülen grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı, uzmanlar kış çayını öneriyor. Fitoterapi uzmanı Asrın Tuncay, kış çayının bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir kalkan oluşturduğunu belirtiyor ve özellikle hastalıkların arttığı mevsim geçişlerinde herkesin tüketmesini tavsiye ediyor.

Asrın Tuncay, kış çayının içeriğinin şifalı bitkilerden oluşan bir karışım olduğunu vurguluyor ve "Herkesin kullanabileceği, bağışıklığı destekleyen bir çaydır" diyor.

İÇİNDE YOK YOK

Kış çayının sağladığı faydalardan bahseden Tuncay, "Kış çayının boğaz ağrısı başta olmak üzere halsizlik ve yorgunluğa faydası bulunmaktadır. Vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da hastalıklardan korunmaya yardımcı olabilir. İçeriğinde ıhlamur, kuşburnu, hibiskus, nane ve adaçayı gibi birçok bitki bulunur. Çayınızı lezzetlendirmek için portakal, ayva, limon gibi meyvelerin yanı sıra tarçın, karanfil gibi baharatları da ekleyebilirsiniz" açıklamalarını yapıyor.

hgghhg-58.jpg

Mevsim geçişlerinde kış çayına yoğun talep olduğunu belirten Tuncay, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha hafif atlatılması için kış çayının tüketilmesini öneriyor ve dönüşlerin olumlu olduğunu söylüyor.

Kış çayı, içeriğinde bulunan bitkilerin sağlık açısından faydalı özellikleri ile bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir. Ancak herhangi bir sağlık sorunu veya alerjiniz varsa, uzman tavsiyelerine başvurmanız önemlidir.

KIŞ ÇAYININ FAYDALARI NELER?

  • Kış çayları temel olarak bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda vücuda yardımcı oluyor.
  • Vücut direncini artırarak grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıkları olarak anılan hastalıklara karşı bizi koruyor.
  • Düzenli olarak tüketildiğinde var olan kış hastalıklarının da iyileşme sürecini hızlandırıyor.
  • Boğaz ağrısı, kaşıntısı gibi kış hastalıkları söz konusu olduğunda yaygın olarak yaşanan sorunların da ortadan kalkmasına destek oluyor.
  • İçeriğindeki malzemelere göre değişse de kış çaylarının çoğu balgam söktürücü bir etki gösteriyor.
  • Bu özelliği sayesinde birçok kış çayı balgam kaynaklı öksürüğün önüne geçiyor.
  • İçeriğinde nane gibi faydalı malzemeler kullanılan birçok bitki çayının burun tıkanıklığına da çözüm olabildiği biliniyor.
  • Kış çaylarının içinde antioksidan bakımından zengin malzemeler kullanıldığından kış çayları kan dolaşımının da sağlıkla devam etmesini sağlıyor.

gfgf-2023-11-08t135757-943.jpg

  • Yine antioksidan özellikleri sayesinde yorgunluk ve halsizlik gibi kış aylarında sıkça yaşanan sorunların da önüne geçiyor.
  • Kış çayları vücuda enerji ve zindelik veriyor.
  • Bu çayların en sevilen yanlarından biri de metabolizmayı hızlandırmaları dolayısıyla düzenli olarak tüketildiklerinde üşüme sorununu en aza indirmeleri oluyor.
  • Eğer kış çayının içeriğinde kurutulmuş papatya gibi sakinleştirici malzemeler kullanıldıysa bu da kış çayının sizi stresten, uykusuzluktan uzaklaştıracağı anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN