Çayın bu zararını duyan çaya tövbe ediyor! İşte çayın hiç bilmediğiniz zararı

Çayın bu zararını duyan çaya tövbe ediyor! İşte çayın hiç bilmediğiniz zararı

Her sabah içtiğiniz içecek, her gün verdiğiniz en önemli kararlardan biri olabilir çünkü tükettiklerinizin fiziksel, zihinsel ve duygusal refahınız üzerinde doğrudan etkisi vardır. Bu nedenle, hangi içeceklerin sizin için iyi olduğunu ve hangilerinin harcanan kalori veya paraya değmediğini bilmek çok önemlidir. İşte siyah çayın zararları...

Günün her saatinde tek başımıza yada kalabalıkla severek içtiğimiz çay, Türk milleti olarak ince çizgimiz. Dünyada da siyah çay tüketiminde birinci sıradayız. Siyah çay, dünyadaki en popüler içeceklerden biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Antioksidanlar, geliştirilmiş konsantrasyon ve hafıza ve azaltılmış stres gibi çeşitli sağlık yararları sunar. Yüzyıllardır Anadolu topraklarının en sevilen içeceği olan çay, insan sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olduğu kadar birçok zararı da bulunmakta. Bununla birlikte, aşırı alımla ilgili bazı riskler olduğundan, bu içeceğin ne kadarını içtiğiniz konusunda dikkatli olmalısınız. İşte siyah çayın zararlarından bazıları şöyle;

6348fbfd2af10711fca4667c.webp

SİYAH ÇAY İÇMENİN ZARARLARI

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere siyah çay içmenin bazı riskleri olabilir:

ZEHİRLİ ELEMENTLER

Siyah çay, florür gibi toksik elementler içerebilir. Eser miktarda içerdiğinden çoğu insan bu içecekle ilgili bir sorun yaşamıyor, ancak bazı araştırmalar aşırı alımın sağlık sorunlarına neden olabileceğini gösteriyor. Kurşun ve alüminyum da çayda bulunur. Alüminyumun çoğu işlenerek çıkarılırken, bir kısmı hala bu içecekte bulunabilir. Araştırmalar, aşırı ve uzun süreli kurşun ve alüminyum alımının anemi, osteoporoz, düşük doğum ağırlıklı bebekler, Alzheimer hastalığı ve kanser gibi sağlık sorunlarına neden olabileceğini gösteriyor.

ALERJİK REAKSİYONLAR

Siyah çay yapraklarında bulunan ve belirli insan gruplarında alerjik reaksiyonlara neden olabilecek çeşitli maddeler vardır. Bunlar tanik asit, kafein ve theaflavinleri içerir.

780x411-1665680338326.jpeg

ANKSİYETE VE UYKU PROBLEMLERİ

Halihazırda kaygı veya uyku sorunları çekiyorsanız, siyah çay bu durumları daha da kötüleştirebilir. Bunun nedeni, özellikle günün ilerleyen saatlerinde tüketildiğinde bu semptomlara neden olabilen kafein içermesidir .

ANEMİ

Siyah çayda bulunan tanenler, vücudunuzun demiri emme kabiliyetine müdahale edebilir. Bu, yorgunluğa ve diğer semptomlara neden olan bir durum olan anemiye neden olabilir. Siyah çayınızı demir açısından zengin yemeklerden veya takviyelerden ayrı zamanlarda içmeye çalışın.

GASTROİNTESTİNAL SORUNLAR

Kafein, GI sistemini tahriş edebilir. Bu içeceğin aşırı alımı ishal, mide bulantısı, kusma, şişkinlik, geğirme, karın ağrısı ve gaz gibi mide-bağırsak sorunlarına neden olabilir.

BAŞ AĞRISI VEYA MİGREN

Kafeine karşı hassasiyeti olan kişiler, siyah çay içtiklerinde baş ağrısı yaşayabilirler. Bunun nedeni, siyah çayın bazı insanlarda bu semptomlara neden olabilen kafein içermesidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN