Çin'de patlak veren hastalıkta Türkiye açıklaması! Uzmanlar herkesi uyardı: Hindistan, ABD, Avrupa’yı kırıp geçti

Çin'de patlak veren hastalıkta Türkiye açıklaması! Uzmanlar herkesi uyardı: Hindistan, ABD, Avrupa’yı kırıp geçti

Çin'de başlayan salgın tüm dünyaya yayılmaya başladı! Türkiye'den gelen açıklamayla beraber, uzman isimlerden uyarılar geldi! Vakaların artış gösterdiği bölgeler; Hindistan ve ABD başta olmak üzere Avrupa işaret edildi. İşte tüm detaylar...

Çin'de başlayan salgın kısa sürede dünya üzerinde etkisini gösterdi. Koronavirüs salgınının ardından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni salgının özellikle çocuklar arasında hızla yayıldığını paylaştı. Endişelendiren salgın haberleriyle birlikte çocuk hastanelerinde büyük bir yoğunluk olduğu dikkat çekti.

MASKE UYARISI GELDİ

Salgının Çin'de başlamasıyla birlikte Hindistan, ABD ve Avrupa ülkelerinde görülmesiyle, DÖS'den açıklama geldi. Dünya üzerinde yaygınlaşan hastalığın ardından Danimarka ve Hollanda'da sağlık yetkilileri vakaları doğruladı.

adobestock-247789601.jpeg

Fransa'da enfeksiyon vakalarının salgın seviyesine gelmesiyle tüm dünya bunu konuşur oldu. İngiliz Daily Star gazetesinde paylaşılanlara göre, "Maske takın" uyarısı yapıldı.

6573864a4e3fe02c40a9ad8d.webp

KORONAVİRÜSTEN SONRAKİ İLK KIŞ

Zatürre vakalarındaki artışın ardından belirtilerin; çok yüksek ateş, terleme, keskin ve acı verici göğüs ağrısı ve kuru öksürük olduğu paylaşıldı. Kış şartlarının etkisiyle beraber, Çinli yetkililerden hastalıkların görülmesi koronavirüs önlemlerinin rafa kaldırılmasından dolayı arttığı paylaşıldı.

Vaka sayılarındaki artışa dair Londra Üniversitesi Genetik Enstitüsü Profesör'ü Francois Balloux, uzun zamandır Çin'de alınan karantina önlemlerinin ardından ilk kışın geldiğini ve çocuklarda solunum yolu enfeksiyonun yayıldığını söyledi.

"ENDİŞE ETMEYİN"

Konuya dair Prof. Dr. Derya Unutmaz'dan açıklama geldi. Sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada olağan dışı ya da yeni bir patojenin tespit edilmedğini paylaştı.

Uluslararası bir alama neden olacak bir kanıtın olmadığını söyleyen Unutmaz, "Artışın, COVID sonrası, bilinen patojenlerin, özellikle yaygın bir bakteriyel enfeksiyon olan mikoplazma pnömonisi ile bağlantılı olduğu gözlenmiştir. Endişe etmeyin.” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN