Çinlilerin çok yaşama nedeni buymuş! Bilim İnsanları 16 yıl araştırdı: Bunları yiyen uzun ömürlü oluyor

Çinlilerin çok yaşama nedeni buymuş! Bilim İnsanları 16 yıl araştırdı: Bunları yiyen uzun ömürlü oluyor

Çinlilerin uzun yaşama sırrı buymuş! Bilim insanları 16 yıl boyunca araştırdı! Bu besinleri tüketenlerin ömrü daha uzun oluyor! İşte o besinler...

Çinli araştırmacılar, balık ve Omega-3 içeren ürünlerin tüketiminin ölüm riskini azalttığını ortaya koydu. Journal of Internal Medicine'in raporuna göre, 240 bin erkek ve 180 bin kadının 16 yıl boyunca yapılan bir çalışmada, katılımcıların günlük olarak az miktarda balık tükettikleri gözlemlendi.

BALIK TÜKETEN KİŞİLERDE HASTALIĞA YAKALANMA ORANLARI AZALIYOR

Fırtına ve sıcaklık balık fiyatlarını iki katına çıkardı - Güncel Ekonomi Haberleri

Düzenli balık tüketen erkeklerde vasküler hastalıklara yakalanma oranının yüzde 10 ve karaciğer hastalıklarına yakalanma oranının yüzde 37 daha az olduğu belirlendi. Benzer şekilde, düzenli balık tüketen kadınlarda Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin yüzde 38 daha az olduğu tespit edildi.

KANSER VE SOLUNUM YOLU ÖLÜMLERİNDE AZALMA

Balık tüketirken bu 10 kritik kurala dikkat! - Sağlık Haberleri

Araştırmacılar tarafından düzenli balık tüketiminin ayrıca kanser ve akut solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölüm riskini de azalttığı ifade edildi.

Ancak, kızartılan balığın bu yararlı özelliklerini kaybettiği ve sağlıklı Omega-3 kaynakları arasında keten tohumu, ıspanak, patates ve deniz ürünlerinin bulunduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN