Coca-Cola'larda tespit edildi! Hepsi acil olarak toplatılıyor: Bir yudumu bile tehlike saçıyor

Coca-Cola'larda tespit edildi! Hepsi acil olarak toplatılıyor: Bir yudumu bile tehlike saçıyor

Birçok insanın severek tükettiği içecekler arasında yer alan Coca Cola duyanları şaşırtan bir olayla gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre içerisinde kimyasal maddeler bulunduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte acilen toplatılmaya başlandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünyanın her yerinde en çok tüketilen içecekler arasında yer alan Coca Cola, duyanları şaşkına çeviren bir konuyla gündeme geldi. Söz konusu içeceğin içerisinde çeşitli kimyasal maddelerin bulunduğu öğrenildi. Hal böyle olunca tüm marketlerden acil bir şekilde toplatılması kararı verildi. Öte yandan Coca Cola İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonrasında tepki olarak boykot edilmeye başlamıştı.

yeni-proje-10.jpg

İÇERİSİNDE KİMYASAL TESPİT EDİLDİ

Halk TV’de yer alan bilgilere göre, ülke genelindeki perakende zincirleri, bakkal, market ve restoranlarda satılan belirli bir üretim serisindeki Coca-Cola Cherry içeceğinde BPA kimyasalı bulunduğu ortaya çıktı.

yeni-proje-11.jpg

SAĞLIĞI TEHDİT ETTİĞİ ÖĞRENİLDİ

Fransız hükümetine ait RappelConso sitesinde yayınlanan bir yazıda özellikle de 8/02/2025 L09B numaralı üretim serisi için uyarı yapıldı. Öyle ki söz konusu bu içecek kutularının ambalajında kullanılan fenoksi reçinesinin BPA içerdiği öğrenildi. BPA’nın ise insan sağlığını tehdit ettiği bilgisi paylaşıldı.

RappelConso tarafından tüketicilere ciddi uyarılar yapıldı. Bu içeceğin tüketilmesinin zararlı olduğu belirtilirken Fransa'da gıda ambalajlarında BPA içeren ürünlerin 2012 yılından bu yana yasaklandığını da söyledi. Özellikle de hamile kadınların bu içeceği içmelerinin riskli olduğu söylendi.

Öte yandan söz konusu içecekte bulunan BPA’nın endokrin bozucu etkileri nedeniyle üreme bozuklukları, metabolik bozukluklar ve hormon bağımlı kanserler üzerinde olası etkilerinin olduğu Fransız Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN