Çocuğunuz hastalandığında hep bu belirtiyi gösteriyor! O belirti lösemiye işaret olabilir: Mutlaka doktora gidin

Çocuğunuz hastalandığında hep bu belirtiyi gösteriyor! O belirti lösemiye işaret olabilir: Mutlaka doktora gidin

Her çocuk muhakkak yılda bir kere hastalanır! Genelde hastalandığı zaman bu belirtiyi gösteriyor! Uzman doktor o belirtinin lösemi işareti olabileceğine dikkat çekti! Çocuğunuz bu belirtiyi gösteriyorsa mutlaka doktora gidin...

Türkiye'nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Medicana Kadıköy Hastanesi'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Aynacı, çocuklarda lösemi belirtileri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Lösemi, çocukluk çağı kanserlerinin sık görülen türlerinden biri olarak öne çıkarken, erken tanı ve doğru tedavi planlaması bu hastalığın üstesinden gelmede kritik bir rol oynuyor.

DÜŞMEYEN ATEŞ LÖSEMİ BELİRTİSİ OLABİLİR

602bb52f79da3e0738fab4ed.webp

Dr. Aynacı, lösemi belirtileri arasında geçmeyen yorgunluk ve ciltte morarmaların en belirgin olanları olduğunu vurguladı. Özellikle çocuklarda 3 günden daha uzun süren ilaç kullanımına rağmen düşmeyen yüksek ateşin tıbbi tedavi gerektiren bir duruma işaret edebileceğini belirtti. Lösemi, kemik iliğindeki kan hücrelerinin anormal olarak büyüdüğü bir kanser türüdür ve vücuttaki sağlıklı kan hücrelerinin üretimini etkileyebilir. Bu nedenle lösemi, anemi (kansızlık), enfeksiyonlara duyarlılık ve kanama eğilimi gibi belirtilere yol açabilir.

Ancak Dr. Aynacı, çocuklarda sürekli yükselen ateşin nedenlerinin çeşitli olabileceğini ve löseminin sadece bir olasılık olduğunu da belirtti. Enfeksiyonlar, inflamatuar hastalıklar ve alerjik reaksiyonlar gibi diğer faktörlerin de ateşe neden olabileceğini açıkladı.

BU BELİRTİLER LÖSEMİNİN HABERCİSİ

62fa2ef4e4bfdc26403790a0.webp

Dr. Aynacı, ateşin yanı sıra halsizlik, kilo kaybı ve kanama eğilimi gibi semptomlarla birlikte ise lösemi gibi ciddi bir durumun düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yaparak, çocuklarda sürekli ateş belirtileri gözlemlendiğinde bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçilmesi gerektiğini ve gerekli tıbbi değerlendirmelerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN