Çöpe atmak yerine sıcak suya atın mucizeye tanık olun! Limon kabuğunu artık çöpe atmayacaksınız

Çöpe atmak yerine sıcak suya atın mucizeye tanık olun! Limon kabuğunu artık çöpe atmayacaksınız

Mutfaklardan eksilemeyen limon, özgün aromasıyla her yemeği renklendirir. Yemek ve salataların vazgeçilmezi olan limonun sadece kendisi değil, aynı zamanda kabuğu da oldukça kıymetli. İşte limonu çöpe atmak yerine değerlendirmenin çeşitli yöntemleri…

Limon, yalnızca lezzeti değil, sağlık yararları nedeniyle de tercih edilen bir besin maddesi. Limonun ve suyunun yanı sıra kabuğunun da birçok avantajı bulunur. Limon kabuğu, antioksidanlar, lifler, mineraller ve vitaminler bakımından zengindir. Limon kabuğunun bu değerli içeriğinden yararlanmak oldukça mühimdir. C vitamini bakımından ziyadesiyle zengin olan limon kabuğu, bağışıklık sistemini destekler.

Diş eti kanamalarına ve iltihaplanmalarına karşı en etkin çözüm limon kabuğu tüketimidir. Limon kabuğu ayrıca pektin, PMF ve esansiyel yağlar gibi bileşenler taşır. Bu maddeler karaciğer yağlanmasını azaltır ve kolesterol dengesini sağlar. Hipertansiyon ve kalp hastalıkları riskini düşürmek adına limon kabuğu tüketmek oldukça yararlıdır.

LİMON KABUĞUNUN SİHİRLİ AVANTAJLARI

Limon kabuğu, ikinci beyin olarak anılan bağırsak sağlığını muhafaza eder. Lif içeriği sebebiyle bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığa engel olur. Ayrıca bağırsak florasını korur ve sindirimi kolaylaştırır. Hücre yenilenmesine katkıda bulunan limon kabuğu, antioksidan içeriğiyle hücre duvarını güçlendirir. Uzmanlar, bu özelliği nedeniyle limon kabuğunun kanserli hücre oluşumunu önlediğini belirtir.

Limon kabuğu, içeriği ile kulak enfeksiyonlarına karşı terapi edici etki sergiler. Limon kabuğundan elde edilen yağ, kulağa damlatıldığında kulak ağrısını ve iltihaplanmayı hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca limon kabuğu çayı da iltihabın vücuttan atılmasını sağlar. Vücut için çok değerli olan flavonoidler, naingin ve hesperidin gibi bileşenler limon kabuğunda bolca bulunur.

2-010.jpg

LİMON KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

C vitamini ve antioksidan deposu olan limon kabuğunu çöpe atmak yerine çay olarak değerlendirebilirsiniz. Stresi hafifletmeye yardımcı olan limon kabuğu çayı, sindirimi iyileştirir ve kilo vermenize yardımcı olur. Limon kabuğu çayını hazırlamak için, ince ince doğradığınız bir yemek kaşığı limon kabuğunu bir bardağa ekleyin. Üzerine kaynar su döküp bardağın ağzını yaklaşık 10 dakika kapatarak demlemeye bırakın. Demlendikten sonra kabukları süzün, bal ekleyip iyice karıştırın ve keyifle yudumlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN