Damar, göbek, basen yağını söküyor! Almanların asırlık yöntemi, tamamen doğal

Damar, göbek, basen yağını söküyor! Almanların asırlık yöntemi, tamamen doğal

Doğanın bize hiçbir karşılık beklemeden sunduğu baharatlar adeta şifa deposu. Bu baharatlardan özellikle iki tanesi var ki onların şifa olmadığı hiçbir hastalık kalmıyor. İşte, bir araya gelince vücudu baştan sona yenileyen o baharatlar...

Mutfaklarımızdan eksik olmayan ve her türlü yemekte kullandığımız baharatlar birçok kişinin olmazsa olmazıdır. Yemeklerin lezzetini artıran baharatlar sadece bununla kalmıyor aynı zamanda vücutta oluşan hastalıkları da tedavi ediyor.

Almanların yıllardır tükettiği bu karışım ise zerdeçal ve zencefilin faydalarını ortaya koyuyor. Bu iki mucizevi baharat kanı temizlerken aynı zamanda iyileşme sürecini de hızlandırıyor. Zerdeçalın içerisinde bulunan kurkumin bileşiği, ihtihaplanma ve vücutta oluşan her türlü enfeksiyonla savaşabilecek güçte.

haber-2-ic1.jpg

İKİ BAHARAT BİRLEŞİNCE ATOM GÜCÜ ORTAYA ÇIKIYOR

Zerdeçal aynı zamanda kırmızı kan hücrelerinin üretilmesinde de etkilidir. Ancak zerdeçal zencefil ile bir araya gelince sağlığa faydaları katlanarak artıyor. Zencefildeki antioksidan, kalp ve damar sağlığı için sayısız fayda sağlıyor.

Tam bir antioksidan deposu olan zerdeçal, potasyum ve demir açısından da zengindir. Anti-bakteriyel, anti-mikrobiyal ve anti-inflamatuvar özellikleri olan zerdeçal; artrit, göz rahatsızlıkları, kanser, Alzheimer ve kalp hastalıkları gibi birçok hastalığı tedavi etmektedir.

Fakat, zerdeçalın bu faydalarından yararlanmak için gıda takviyesi olarak değil, baharat olarak yiyecek ve içeceklerle birlikte tüketmek gerekiyor.

ALMANLARIN ASIRLIK KARIŞIMI

Zerdeçal ve zencefilin bir araya geldiğinde gösterdiği atom etkisini evde hazırlayacağınız basit bir karışımla elde edebilirsiniz. Bunun için:

Temiz suyun altında kabuğunu soyduğunuz 4 limonu fırçalayın ve zencefil ile zerdeçalı da yıkayın. Ardından tüm malzemeleri dilimleyin ve içine 4 diş sarımsağı da ekleyerek blenderdan geçirin.

haber-2-2.jpg

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra hepsini uygun bir tencereye alarak 2 litre suda kaynama derecesine gelmeden ocaktan alacak şekilde pişirin.

Karışımı soğuttuktan sonra süzgeçten geçirerek elde ettiğiniz şurubu cam şişeye koyun ve buzdolabında bekletin.

Hazırladığınız karışımı her gün günde yarım bardak olacak şekilde, aç karnınıza ya da yemeklerden 2 saat önce olacak şekilde tüketin. Ancak, tüketmeden önce şurubu çalkalamayı unutmayın.

Hazırladığınız karışımdan en etkili sonucu almak için 3 hafta boyunca düzenli olarak tüketin. Bu süreçten sonra tekrarlamanız gerektiğini hissederseniz, 1 hafta ara vererek yeniden tüketmeye başlayabilirsiniz.

Ancak unutmayın ki bu yalnızca bir öneridir. Eğer alerjik bir sorununuz varsa tüketmeden önce mutlaka doktorunuza başvurmalı ve doktor onayı aldıktan sonra tüketmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN