Diş gıcırdatma ve diş sıkma sorununa doğal çözüm: Her gece bir bardak için, bruksizmi yenin...

Diş gıcırdatma ve diş sıkma sorununa doğal çözüm: Her gece bir bardak için, bruksizmi yenin...

Diş gıcırdatma ve diş sıkma sorunu yaşayanlar; derdinize ne kadar çare arasanız da bulamadıysanız bu haber size. Stres kaynaklı ortaya çıkan bruksizm; yani diş sıkma sorunu günümüz dünyasında çok fazla insanın sorunu olmaya başladı. Bu soruna çözüm önerilerinden biri de haberimizde...

Diş sıkma probleminin farkına varmak kolay değildir. Genellikle diş sıkan kişiler sabah kalktıklarında çenelerinde ağrı hisseder ama önemsemezler. Ancak zamanla bu problem büyür, çene ağrıları artar, diş köklerinde, yüz kaslarınızda ve şakaklarda dayanılmaz ağrılar görülür, kulak tıkanıklıkları gibi belirtilerin yanı sıra çene ekleminde deformasyon oluştuğunun habercisi eklem sesleri başlar. Bu sorunun tespiti ve tedavisi için ilk başvurmanız gereken kişi diş hekiminiz ve onun yönlendireceği uzman çene cerrahıdır.

Özellikle stres dönemlerinde artan diş sıkma sorunu diş boyunda kısalma, baskıya dayalı çatlaklar ve diş kırılmaları hatta zamanla diş etinde çekilme gibi geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açar. Çene eklemine zarar veren sıkma hareketi baş ağrılarını da beraberinde getirir. İlerleyen zamanlarda diş kayıplarına da yol açan bu problemle mutlaka yakından ilgilenilmelidir.

dis-sikmak.jpg

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Diş sıkma ve gıcırdatma sorununa karşı ilk önlem bir gece plağı kullanmaktır. Diş hekiminiz tarafından ölçü alınarak labaratuvarda yapılan bu plaklar geceleri dişlerinizi sıkmanıza engel olmasa da dişlerinizi deforme etmenizin önüne geçecektir.

BOTOKS UYGULAMASI

Alternatif tedavi yöntemlerinden biri de masseter çene kaslarına uygulanan ve diş sıkmanızı engelleyen botoks uygulamasıdır. Botoks uygulaması diş sıkmak için uyguladığınız kas gücünü bloke eder. Ancak botoksun etkisi yaklaşık 6 ay sürmektedir.

zerdecalli-sut.jpg

DOĞAL ÇÖZÜM

Uyku bozuklukları, anksiyete, kafein, sigara ve alkolün olumsuz etkilediği bruksizm (diş sıkma) sorununa uykudan önce kaslarınızı rahatlatacak önlemler almak iyi gelecektir. Bunlardan bazıları çene kaslarına masaj yapmak, rahatlatıcı ve gevşetici nefes egzersizleri ve kas gevşetici ilaçlar almak şeklinde sıralanabilir.

Bir çözüm yolu da zerdeçallı süt içmektir. Çok sayıda şifasıyla bilinen zerdeçal ve süt, uyku öncesi kaslarınızı ve zihninizi rahatlatıp stresi sizden uzaklaştıracaktır.

Zerdeçal, anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleriyle bilinirken, süt, triptofan adı verilen yatıştırıcı bir amino asit içerir. İkisi birleştiğinde yatıştırıcı ve gevşetici bir etki oluşturur ve geceleri diş gıcırdatma-sıkma hareketini en aza indirirler.

NASIL HAZIRLANIR?

Gece yatmadan önce 1 bardak sütü kaynatın. Ardından üzerine 1 çay kaşığı toz zerdeçal katarak iyice karıştırın. Dilerseniz bal ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Zerdeçallı sütü soğutmadan için.

Sizi rahatlatarak gece diş gıcırdatmanıza ve sıkmanıza engel olacak olan bu karışım, aynı zamanda rahat bir uyku uyumanızı sağlayacak ve zerdeçalın diğer faydalarından da yararlanmanızı sağlayacaktır.

Zerdeçal kalp sağlığını koruması, kanser riskini azaltması ve hem anksiyete hem de depresyon sorununa karşı etkili olmasıyla öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN