Diyabetin ilk belirtisi! Omuzlarınızda bu his varsa aman dikkat: Şeker hastalığı ilk sinyalini oradan veriyor

Diyabetin ilk belirtisi! Omuzlarınızda bu his varsa aman dikkat: Şeker hastalığı ilk sinyalini oradan veriyor

Diyabetin ilk belirtisi ortaya çıktı! Omuz ağrılarını küçümsemeyin! Omuzlarınızda bu his varsa aman dikkat! Yapılan bir araştırma sonucu diyabetin ilk belirtilerinden birinin omuzdaki bu his olduğu anlaşıldı...

Günümüzde, dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olan diyabet, sadece bacak ve ayaklarda değil, aynı zamanda vücudun üst kısmında da acı veren süreçlere neden olabilir. Yapılan yeni araştırmalar, tedavi edilmeyen yüksek kan şekeri düzeylerinin daha az bilinen semptomlarını ortaya koydu. Diyabetin sadece bacaklarda ve ayaklarda meydana getirdiği sorunlara odaklanmanın yanı sıra, Exeter Üniversitesi'ndeki bilim insanları, yüksek kan şekerinin vücudun üst kısmında farklı ağrı sorunlarına neden olabileceğini gösteren önemli bulgular elde etti.

KAN SEVİYESİYLE İLGİLİ OLAN HASTALIKLAR

DİYABETTE BESLENME TEDAVİSİ NASIL OLMALIDIR? | Diyetlif Blog

Diyabetik nöropati olarak adlandırılan sinir hasarı, ellerde, ayaklarda veya uzuvlarda meydana gelebilen bir durumdu. Ancak yeni araştırmalar, diyabetin vücudun üst kısmında da kas ve kemik problemleriyle ilişkili olabileceğini ortaya koydu. Araştırma ekibi, Birleşik Krallık Biobank araştırmasındaki 370.000 katılımcının verilerini inceledi ve yüksek kan şekeri seviyeleri ile ilişkilendirilen dört farklı ağrı sorununu tanımladı:

Donuk Omuz

Karpal Tünel Sendromu

Dupuytren Kontraktürü

Tetik Parmak

Diyabet belirtileri ve türleri nelerdir? Tanısı nasıl konulur?

Araştırmada, yüksek kan şekerinin zamanla vücutta ileri glikasyon son ürünleri (AGE'ler) adı verilen bir maddenin düzeylerini artırdığını iddia edildi. Araştırmanın sonuçlarına göre Dupuytren'li kişilerin ellerinde ve omuzları donmuş kişilerin omuzlarında bulunan AGE'lerin birikmesi, tendonların, eklemlerin ve bağ dokularının hasar görmesine ve kalınlaşmasına neden olabileceği anlaşıldı.

Exeter Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Harry Green,"Çalışmamız sürekli olarak uzun vadede yüksek kan şekerinin bu üst ekstremite rahatsızlıklarına neden olduğunu gösteriyor. Artık bunları diyabet komplikasyonları olarak sınıflandırabiliriz. Diyabet hastalarını tedavi eden klinisyenlerin klinikteki bu komplikasyonların farkında olması gerekir, böylece en iyi tedavi yolları konusunda tavsiyelerde bulunabilirler" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN