Doktor Canan Karatay açıkladı! Dünyanın en faydalı besini buymuş! Faydaları saymakla bitmiyor

Doktor Canan Karatay açıkladı! Dünyanın en faydalı besini buymuş! Faydaları saymakla bitmiyor

Verdiği sağlıklı yaşam tüyolarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, vücudun ihtiyacı olan bir çok vitamini bir arada barındıran besini açıkladı. İşte ünlü doktorun her fırsatta tavsiye ettiği o mucizevi besin...

Özellikle beyaz ekmek tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Dr. Canan Karatay, verdiği ilginç sağlıklı yaşam tüyolarıyla gündeme geliyor. Canan Karatay, cevizin doygunluk hissi sağlayabileceğini hatta ek olarak çabuk acıkmanın önüne geçebileceğini, söylüyor.

ech.jpg

Bizde sizler için Canan Karatay'ın da en sağlıklı besin olarak nitelendirdiği cevizin faydalarını araştırdık.

OMEGA KAYNAĞI

Ceviz, diğer kuruyemişlere göre daha yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri içerir. Ceviz gibi ALA içeren besinleri tüketmek, vücudun omega-3 yağ asitleri ihtiyacını karşılamasına yardımcı olabilir. ( ALA, vücut tarafından üretilemeyen ve besinler aracılığıyla alınması gereken bir esansiyel yağ asididir)

VÜCUTTAKİ İLTİHABI GİDERİR

Cevizde bulunan polifenoller, oksidatif stres ve iltihapla mücadelede destekleyici olabilir. Bağırsaklardaki faydalı bakteriler, ellagitanninleri metabolize ederek ürolitin adını verdikleri bileşiklere dönüştürerek, inflamasyona karşı koruyucu etki sağlayabilirler.

ceviz.jpg

BAĞIRSAK SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Ceviz tüketmek, mikrobiyotanın dengesini destekleyerek bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiler. 2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre; ceviz tüketmekle faydalı bakteriler arasında olumlu bir etki görülmüştür.

KANSERLE SAVAŞIR

Hayvanlar ve insanlar üzerinde yapılan çalışmalar, ceviz tüketmenin meme, prostat gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltabileceğini ortaya koymuştur.

zayif.jpg

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR

Cevizlerin yoğun kalorili olmasına rağmen, 2016 yılında gerçekleştirilen küçük bir araştırma, vücudun cevizleri tükettiğinde, içerdikleri besinleri göz önüne aldığında beklenenden %21 daha az enerji emdiğini ortaya koymaktadır. Öte yandan ceviz diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Ceviz tüketmenin iştahı düzenlemeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN