Domuz böbreği nakledilen ilk hastaydı: Tarihi nakilden 2 ay sonra hayatını kaybetti

Domuz böbreği nakledilen ilk hastaydı: Tarihi nakilden 2 ay sonra hayatını kaybetti

ABD'de 62 yaşındaki Richard Slayman'a ilk kez genetiği değiştirilmiş domuz böbreği nakledilmişti. Slayman, tarihi nakilden 2 ay sonra hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada hastanın ölüm nedeninin operasyon kaynaklı olmadığı bildirildi.

ABD'nin Boston kentindeki Massachusetts Hastanesinde 16 Mart'ta dünyada ilk kez genetiği değiştirilmiş domuz böbreği bir hastaya nakledildi. Doktorlar, hastanın durumunun iyiye gittiğini ve yakın zamanda taburcu edilmesinin beklendiğini ifade etti.

DOMUZ BÖBREĞİ NAKLEDİLEN HASTA ÖLDÜ

Tıp tarihine geçen 62 yaşındaki Richad Slayman, nakilden yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada, Slayman'in ölümünün operasyondan kaynaklandığına dair bir belirti bulunmadığı bildirildi.

ilk-kez-domuz-bobregi-nakli-yapilan-hasta.jpg

Hayvan hücre, doku ya da organlarının, nakil bağışı bekleyen insanlara nakledilmesi olarak bilinen "ksenotransplantasyon" tedavisi, Mayıs 2022'de beyin ölümü gerçekleşmiş 2 hastaya geçici olarak domuzdan böbrek nakli yapılmasıyla denenmişti.

DAHA ÖNCE DE CAN KAYIPLARI YAŞANMIŞTI

ABD'nin Maryland eyaletindeki bir hastanede, 7 Ocak 2022'de ilk defa domuz kalbi nakledilen 57 yaşındaki David Bennett, operasyondan 2 ay sonra hayatını kaybetmişti.

Aynı hastanede, 20 Eylül 2023'te ikinci defa domuzdan insana kalp nakli ameliyatı yapılmış, naklin yapıldığı 58 yaşındaki Lawrence Faucette operasyondan 6 hafta sonra yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN