Dondurma yerken 1000 kez düşünün! Patır patır öldürüyor, 3 kişinin canını aldı

Dondurma yerken 1000 kez düşünün! Patır patır öldürüyor, 3 kişinin canını aldı

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma bu kez can aldı! Yemeden önce artık 1000 kez daha düşünün. Patır patır insanları öldürüyor. Serinlemek için çareyi dondurmada arayan 3 kişi can verdi… O bölgede resmen virüs gibi yayıldı.

Dünya çapında son yılların en sıcak yazı yaşanırken insanlar bir nebze serinlemek için buzlu ve soğuk yiyeceklere, içeceklere sarıldı. Serinlemek ve rahatlamak için bir numaralı tercih olan dondurma ise bu kez zevk vermek yerine resmen can aldı. Bu haberi duyanlar artık dondurma ile aralarına mesafe koyacak. Üç kişinin canını alana dondurma, ,resmen korkulu bir rüyaya dönüştü.

DONDURMANIN İÇİNDEKİ O BAKTERİ ÖLÜME NEDEN OLDU

Olay ABD’nin Washington eyaletinde meydana geldi. Eyaletin Tacoma kentinde bir işletme dondurma makinelerini doğru şekilde temizlemeyince Listeria bakterisinin oluşumuna neden oldu. Keyif yapmak için Listeria bakterisinin bulaştığı makineden çıkan “milkshake” içen 3 kişi bir anda rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar.

Olayın ardından Washington Eyaleti Sağlık Departmanı olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Araştırmalar sonucunda Frugal adlı işletmede dondurma makinelerinin doğru şekilde temizlenmediği ortaya çıktı. Makineler doğru temizlenmediği için ise Listeria bakterisinden ortaya çıkan “Listeriozis salgını” 3 kişiyi canından etti. Öte yandan aynı bakterini bulaştığı üç kişi ise hastanelik oldu.

dondurma-kapak.jpg

6 KİŞİDEN 3’Ü O BAKTERİ YÜZÜNDEN ÖLDÜ

27 Şubat ve 22 Şubat tarihlerinde hastaneye kaldırılan 6 kişinin de milkshake kaynaklı rahatsızlandıkları ve vücutlarına Listeria bakterisinin bulaştığı tespit edildi. Altı kişinin de 40 ila 79 yaş aralığında olduğu ve salgın nedeniyle bağışıklık sistemlerinin zayıfladığı öğrenildi.

Üç kişiyi canından eden üç kişiyi de hastanelik yapan olaydan sonra Tacoma bölgesinde milkshake satışı durduruldu. Dondurma makinelerinin ise baştan temizlenip test edilmesi için bağımsız bir tesise yollandığı bildirildi.

11-001.jpg

Bakterinin ortaya çıktığı Frugal isimli restoranın başka şubesinde aynı vakayla karşılaşılmazken, işletme her yerdeki milkshake satışlarını önlem almak amacı ile durdurdu. Öte yandan konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan işletme şunları ifade etti:

"Eylemlerimizin sebep olduğumuz herhangi bir zarardan dolayı çok üzgünüz. Yüksek standartlardaki hizmetlerimizi sürdürmek ve bunun tekrarlanmasını önlemek için gerekli görülen her türlü değişikliği yapmaya kararlıyız."

LİSTERİA BAKTERİSİ NEDİR?

Listeria bakterisinin özellikle de çocuklar, hamileler ve yaşlılar üzerinde etki ettiği biliniyor. Topraktan, sudan ve hayvanlardan bulaşan bu bakteri gıdalar aracılığı ile de bulaşarak insanları hasta edebiliyor.

Bakterinin bulaştığı vücutta yüksek ateş, baş ağrısı, kramp, bulantı ve ishal gibi belirtiler görülüyor. Hele ki bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, bebeklerde ve yaşlılarda direkt ölümcül risk taşıyor.

Konuya ilişkin olarak ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), tarafından paylaşılan verilere göre her sene ABD’de her sene 1600 kişiye listeria bakterisi bulaşıyor. Hastalığın bulaştığı 260 kişi ise hayatını kaybediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN