Ekmeğin içindeki 'L-sistein' nedir? Berberlerdeki saçlar ve domuz kılları toplanıyor... Dikkat kıllı ekmek öldürüyor...

Ekmeğin içindeki  'L-sistein' nedir? Berberlerdeki saçlar ve domuz kılları toplanıyor... Dikkat kıllı ekmek öldürüyor...

Paketlenmiş ekmekte ördek tüyü ve insan saçından elde edilen L-sistein maddesinin kullanıldığını biliyor musunuz? Bilim insanları kıllı ekmek yemenin zararları konusunda uyardı. Her gün parça parça öldürüyor...

Paketli gıdalarda kullanılan gıda katkı maddelerinin çoğu şüphelidir. Bakkaldaki ve ya market raflarındaki ekmek reyonunda yürürken düzinelerce paketlenmiş ekmek çeşidi bulacaksınız. Pazarlama hilelerine kanmayın ve her zaman doğrudan paketin arkasına bakın ve içinde hangi malzemelerin kullanıldığını okuyun. Paketlenmiş gıdalarda bizim ülkemizde onay verilse de dünyanın diğer bölgelerinde aslında yasaklanmış birçok katkı maddesi vardır.

Zararlı katkı maddelerinin neden hala market raflarımızdaki ürünlerde kullanıldığını bilemiyoruz. Zararlı içerikleri olan katkı maddeleri ile üretilen gıda ürünleri ülkemizde yasal olabilir ancak kontrolü elinize alıp yemediğinizden emin olabilirsiniz. İşte paketlenmiş ekmekte kaçınılması gereken katkı maddeleri...

ekmek.jpg

PAKETLİ EKMEKLERDEKİ POTASYUM BROMAT'A DİKKAT

Bu oksitleyici madde, hamuru güçlendirdiği ve pişirme süresini kısalttığı için ekmeklerde kullanılır ve bu da büyük şirketlerin büyük ölçekli ekmek üretimi için paradan tasarruf etmelerini sağlar. Potasyum bromat Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaldır, ancak Kanada, AB, Brezilya, Güney Kore ve Çin dahil olmak üzere birçok ülke katkı maddesini yasaklamıştır. Neden? Niye? Japonya'da 1982'de yapılan bir araştırma, farelerde incelendiğinde tiroid, böbrek ve diğer vücut kısımlarında kansere neden olabileceğini gösterdi. Genellikle potasyum bromatla yapılan fast food ekmeğine dikkat edin.

ekmek-katki-maddesi.jpg

PAKETLENMİŞ EKMEKTEKİ RAFİNE TAHILLAR

Rafine tahıllar beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz kraker ve beyaz ekmeklerde bulunur. Bu beyaz yiyeceklerden uzak durun, çünkü onları beyaz yapan rafine tahıllar kalp krizi riskimizi yüzde 30 artırabilir ve bizi insülin direncine ve yüksek tansiyona karşı daha savunmasız hale getirebilir. Hiçbir pazarlamacı bu terimi paketin önüne koymaya cesaret edemeyeceğinden, bu bileşeni beslenme etiketinde kontrol ettiğinizden emin olun.

ekmekler.jpg

PAKETLENMİŞ EKMEKTEKİ YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU

Bu madde şekerlemelerde, atıştırmalıklarda, paketlenmiş yiyeceklerde ve bazı ekmek ürünlerinde kullanılan bir tatlandırıcıdır. Sofra şekerine kimyasal olarak benzer olmasına rağmen, sağlık uzmanları bu katkı maddesinin Amerikan obezite salgınına katkıda bulunup bulunmadığını sorguladılar. Bazı sağlık otoriteleri buna “zehir” diyecek kadar ileri gitti . Sağlık riskleri gerçektir, bu yüzden bu mısır ürününden uzak durun.

PAKETLENMİŞ EKMEKTEKİ AMONYUM SÜLFAT

Bu katkı maddesi ekmeğe konur ve evet, amonyak yerlerinizi temizlemek için kullandığınız şeydir. Amonyum sülfatta azot var. Küçük miktarlarda yenildiğinde ve eser miktarlarda yemek için kullanıldığında resmi olarak güvenli kabul edilse de, mutfağımı temizleyen hiçbir şeyin vücuduma girmesini istemiyorum. Buğday ekmeğinde sinir bozucu bir şekilde amonyum sülfat kullanıyor .

ekmekteki-tehlike.jpg

PAKETLENMİŞ EKMEKTEKİ İNSAN SAÇINA DİKKAT

L-sistein bu madde ekmek ve kurabiye hamuru ürünlerinde kullanılmaktadır. Neyden yapılmıştır? Ördek tüyü ve insan saçından elde ediliyor. Potasyum bromatın eklenmesine benzer bir nedenle ekmeğe eklenen bir amino asittir ve büyük ölçekli fabrika üretimini hızlandırmaya yardımcı olur. Bilim insanlarına göre, "Bazı L-sistein laboratuvarlarda doğrudan sentezlenirken, çoğu ucuz ve bol doğal bir protein kaynağından elde edilir: insan saçı. Saç asitte çözülür ve L-sistein kimyasal bir işlemle izole edilir, ardından paketlenir ve ticari ekmek üreticilerine gönderilir.

L - SISTEIN NEDEN ÜRETİLİR?

Bu maddenin en büyük üretici Çin'dir. Almanya ve Japonya'da da üretilmektedir. Genellikle berberlerden toplanan insan saçı ve domuz kıllarından üretilen L-sistein ayrıca kaz-ördek tüyleri ve boynuzdan da üretilebilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN