El titremesi, sinirlilik, sivilce hepsinin nedeni meğer buymuş! Canan Karatay uyardı: Tatlı tatlı zehir yiyoruz

El titremesi, sinirlilik, sivilce hepsinin nedeni meğer buymuş! Canan Karatay uyardı: Tatlı tatlı zehir yiyoruz

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yine ezber bozan bir uyarıda bulundu! El titremesi, sinirlilik, sivilce hepsinin nedeni meğer buymuş! Besin diyerek aslında zehir tüketiyormuşuz! Canan Karatay uyardı: Tatlı tatlı zehir yiyoruz...

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sık sık gündeme getirdiği ezber bozan açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Son açıklamasında vücuttaki asidin sağlığı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Karatay, bir dizi önemli uyarıda bulundu.

HASTALIKLARIN TEMELİNİ O ATIYOR

vucudun-alkali-ve-asit-dengesi.jpg

Halsizlik, baş ağrısı, tansiyon yüksekliği, uykusuzluk gibi sorunlara neden olan bu rahatsızlığın, vücutta asidin artmasından kaynaklandığını belirten uzman, "Asit vücutta her türlü sorunu ortaya çıkarıyor" diyor. Asit oranı yüksek olan vücutta hastalıkların temelinin daha hızlı atıldığını ve geliştiğini vurguladı.

ALKALİ SEVİYESİNE DİKKAT!

sirke-ve-karbonat-2-ad44.webp

Kış aylarının gelmesiyle grip ve benzeri enfeksiyonlara yakalanma riskinin arttığını belirten Karatay, vücudu alkali yapmanın önemine değiniyor. Alkali gargara yapmanın ve İngiliz karbonatı tüketmenin bu süreçte büyük fayda sağlayacağını ifade ediyor. Sirke ve limonun da vücutta alkali seviyesini artırdığını ekliyor.

ASİT OLUŞTURAN GIDALAR

Karatay, vücutta yüksek asidin hazımsızlık, şişkinlik ve gaz gibi problemlere yol açabileceğini belirtiyor. Bu durumun hücrelerin düzgün çalışmasını engellediğini söyleyerek şunları ekledi: "Peki, vücuda asit yapan ne? Tabii ki şekerdir efendim. O nedenle şeker, en tatlı zehirdir. Vücuda girdiği zaman şekere dönüşen bütün unlar da buna dahil. 200 Yok efendim tam buğday unuymuş, çavdar unuymuş, kinoaymış. Hepsi vücutta asit oranının yükselmesine neden oluyor.”

Karatay, ilaçların da asit oluşturabileceğine vurgu yaparak özellikle yaygın ve kontrollü olmayan antibiyotikler ile antidepresanların bu konuda etkili olduğunu belirtti.

Asitli ve şekerli içeceklerin yanı sıra mısır şurubu şekeri tüketiminin vücutta asit seviyesini artırdığını belirten Karatay, bu tür gıdalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Vücudu alkali yapmanın bedenin direnç zırhını artırdığını vurgulayan uzman, " Kendinize iyi bakın, alkaliden korkmayın. Şekerden, undan ve şekerli gazlı içeceklerden uzak durun." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN