Elma ve limonla bağırsakları temizleyin! Bu şekilde tüketilirse daha etkili bir kür bulamazsınız

Elma ve limonla bağırsakları temizleyin! Bu şekilde tüketilirse daha etkili bir kür bulamazsınız

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımız için oldukça önemlidir. Bağırsaklarda yaşanan sorun sindirim sistemini etkiler ve bu da kötü sonuçlara neden olur. Düzenli olarak bağırsakları temizlemek sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda toksinlerin atılmasına sağlar. Peki bağırsak temizliği nasıl olur? Bu doğal yöntem ile bağırsaklarınızı anında temizleyin. Elma ve limon karışımının gücüne tanık olun. Bu şekilde tüketilirse daha etkili bir kür bulamazsınız. İşte detaylar...

Soğuk havalar ile birlikte bağırsak sorunları sık sık başınıza dert olur. Eğer düzenli olarak bağırsak bakımı yapmazsanız daha kötü hastalıklara yakalanma riskiniz artar. Uzmanlardan doğal bağırsak temizleme yöntemleri. Elma ve limonla bağırsaklarınızı şak diye temizleyin. Kimse bilmiyor ancak etkisi inanılmaz. Tek karışım mükkemmel etki. İşte bağırsakları temizleyen mucizevi karışım...

BAĞIRSAKLARINIZI DOĞAL YÖNTEMLE TEMİZLEYİN

Uzmanlara göre, elma ve limon bağırsakları temizlemek ve sindirimi düzenlemek için kullanılan doğal etkili malzemelerdir. Elma yüksek miktarda lif içerdiği için doğal şekerleri ile bağırsak hareketlerini uyarır. Aynı zamanda bağırsak duvarlarını temizleyerek sindirim sistemini rahatlatır.

jhjhj-27.jpg

Limon ise bağırsakları temizlemede güçlü bir antioksidan ve doğal bir detoks maddesidir. C vitamini açısından zengin olmasıyla bilinir ve bağırsakları uyararak sindirimi artırır. Ayrıca, limon suyu vücudun asidik dengesini düzenleyerek toksinlerin atılımını destekler.

ELMA VE LİMON KARIŞIMININ MUCİZEVİ ETKİSİ

  1. Yarım litre ılık suyu bir kaba dökün.
  2. Yarım limonun suyunu sıkarak suya ekleyin.
  3. Bir elmayı rendeleyin ve rendelenmiş elmayı limonlu suya ekleyin.
  4. Karışımı iyice karıştırın ve 15-20 dakika bekletin, böylece elmanın suyu ve limonun asidik etkisi birbirini tamamlar.
  5. Karışımı aç karnına için.
  6. Karışı içtikten sonra en az 30 dakika boyunca hiçbir ş yemeyin.
  7. İlk birkaç saat içerisinde bağırsak hareketleri artabilir, bu normaldir ve sindirim sistemini temizlediğinin bir göstergesidir.

gfgfgf-2023-10-18t152155-609.jpg

BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER NELER?

  • Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
  • Günde 8 bardak yani ortalama 2 litre su tüketimi bağırsak temizliğinin en doğal yöntemidir. Özellikle de sabah aç karnına, dişleri fırçaladıktan sonra içilen bir bardak su, bağırsak yüzeyinizi temizler ve sizi güne hazırlar.
  • Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur.
  • Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır. Özellikle buğday, nohut, mercimek ve bulgur içerenler lif içeriği en yüksek olanlardır.
  • Sofraların vazgeçilmezi salatalar öğün içerisinde dengeli posa alımını sağlar ve bağırsak hareketinizi artırır.
  • Karabiber, kimyon, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber bağırsakların çalışma hızını artırır.
  • Zengin lif yapısı sayesinde bağırsakları temizleyen diğer besin ise keçiboynuzudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN