Enfeksiyon hastalıkları uzmanı uyardı: Acile başvurular daha da artacak

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı uyardı: Acile başvurular daha da artacak

İzmir'deki Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kış aylarının gelmesiyle birlikte gribal enfeksiyon belirtileri gösteren hastaların acil servise başvurularında yüzde 50'den fazla bir artış yaşandığı gözlemlendi. Bu durumu değerlendiren Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, mevsimsel değişiklikler nedeniyle bu tür enfeksiyonların artmasını beklediklerini ifade etti.

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, son zamanlarda acil servise gribal enfeksiyon şikayetiyle başvuruların önemli ölçüde arttığını belirtti. Prof. Dr. Şenol, kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarının yaygınlaşmasının normal olduğunu vurgulayarak, hastaların kapalı alanlarda vakit geçirmesinin bulaş riskini artırdığına dikkat çekti. Özellikle influenza, koronavirüs ve parainfluenza enfeksiyonlarının sık görüldüğünü ifade eden Şenol, ağır seyreden enfeksiyonların laboratuvar bulgularıyla tespit edilebileceğini ve bu durumda ek önlemler alınması gerektiğini söyledi.

ew.jpg
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol

Toplumsal sorumluluk vurgusu yapan Prof. Dr. Şenol, hasta olan kişilerin ve çocukların kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi ve sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması gerektiğini belirtti. Ayrıca, maske kullanımının zorunluluk hallerinde topluluk içinde bulunulduğunda virüsün yayılmasını engellemeye yardımcı olacağını da ifade etti. Şenol, risk grubundaki kişilere grip aşısı yaptırılmasını önererek, aşıların enfeksiyonun ağır seyretmesini ve hastaneye yatışları azaltmada etkili olduğunu vurguladı.

'ANTİBİYOTİK UYARISI'

Antibiyotik kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Prof. Dr. Şenol, gereksiz ve fazla antibiyotik kullanımının sıkça görüldüğünü, ancak bu tür ilaçların soğuk algınlığı gibi durumlarda genellikle gerekli olmadığını belirtti. Virüs kaynaklı enfeksiyonlarda antibiyotiklerin etkisiz olduğunu ve sadece belirli durumlarda gerekli olabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN