Eris varyantı uyarısı! Uzman isim üstüne basa basa söyledi! Bağışıklık sisteminizi bunu tüketerek koruyun!

Eris varyantı uyarısı! Uzman isim üstüne basa basa söyledi! Bağışıklık sisteminizi bunu tüketerek koruyun!

Dünyada yeniden baş gösteren Kovit-19'un Eris varyantı, ülkemizde de tedirginlik oluşturdu! Uzman isim ise Eris varyantından korunmak için uyarıda bulundu! Mutlaka bunu tüketin! Bağışıklık sistemi demir gibi olacak!

Ünlü iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. İşte Karatay'ın önerileri...

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN BUNLARI TÜKETİN

16806939-1200x675.webp

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için öncelikle turşu, turşu suyu ve sirke gibi besinleri tüketmeliyiz. Evde sirke yapmaya başlamak ve düzenli olarak gargara yapmak, ağız ve gırtlaktaki virüsleri etkili bir şekilde öldürür. Sirke, virüsleri, bakterileri, toksinleri ve mantarları etkili bir şekilde etkisiz hale getirir.

Eris varyantıyla ilgili olarak Karatay, virüslerin asırlardan beri sürekli olarak değişiklik gösteren varyantlara sahip olduğunu vurguladı. Bu virüslerin her zaman mevcut olduğunu ancak vücut direncinin zayıfladığı anlarda aktif hale geldiğini belirtti.

KIŞ AYLARINDA MUTLAKA BUNLARI YAPIN

​​​​​​​​​​​​​​640xauto.webp​​​​​​​

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için kelle paça ve kemik suyu gibi besinleri tüketmek önemlidir. D vitamini seviyelerini yükseltmek, C vitamini alımını artırmak da bağışıklık sistemi için önemlidir. Sirke ve turşu suyu içeriğindeki C vitamini ve E vitamini ile bağışıklığı destekleyebilir.

ERİS VARYANTININ BELİRTİLERİ

koronavirus-dha-2026366-1200x675.webp​​​​​​​

Eris varyantı, Omicron varyantının bir alt türü olarak tanımlanırken, belirtileri diğer Kovit-19 varyantlarına benzerdir. Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, nefes darlığı, kas ağrıları, baş ağrısı gibi belirtiler yaygındır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN