Fahrettin Koca: Uygulamayı ülke geneline yaymayı hedefliyoruz

Fahrettin Koca: Uygulamayı  ülke geneline yaymayı hedefliyoruz

Yatağa/cihaza bağımlı hastaların sağlık raporu alabilmesi için hastaneye gelme şartını kaldıran Sağlık Bakanlığı, hastaların ihtiyaç duydukları ilaç ve tıbbi malzemeleri evlerinden almalarını sağlayacak. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli'de başladı. Uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta duyurduğu 'Uzaktan Sağlık' hizmeti kapsamında çok önemli bir çalışma daha hayata geçiyor.

Bakan Koca, yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporlarının evlerinde düzenlenmesine olanak sağlayacak uygulamanın başlatıldığını açıkladı.

Koca, geçen hafta duyurulan Uzaktan Sağlık Hizmeti Projesi kapsamında önemli bir uygulamanın hayata geçirildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Koca, yeni uygulamaya ilişkin şunları söyledi:

"Yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporları artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı. Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek. İhtiyaçları olan ilaç, mama, bez ve tıbbi cihazları evlerinden çıkmadan almaları sağlanacak.

Yatağa bağımlı hastalarımızın sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli'de başladı. Uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN