Felci önlüyor, kansere dur diyor! Mor patates ekimi için adımlar atıldı, faydalarını duyan çuval çuval alacak

Felci önlüyor, kansere dur diyor! Mor patates ekimi için adımlar atıldı, faydalarını duyan çuval çuval alacak

Oldukça nadir bulunan bu ürünü yiyenler, sağlığına kavuşuyor. Tüm dünyanın konuştuğu bu gıda, birçok hastalığın önüne geçiyor. Bu hastalık türleri, felç ya da kanser de olsa tedavi etmeyi başarıyor. Faydalarını duyanlar çuval ile almaya çalışacak. İşte tüm detaylar...

Dünyanın dikkatini çeken gıda birçok derde deva oluyor. En zor hastalıkları bile tedavi etme şansı olan mor patates, ülke gündeminde yer alıyor. Oldukça nadir olan bu patatesler için üretim araştırmaları başladı.

MOR PATATES YİYEN DOKTORUN YOLUNU UNUTUYOR

Katma değeri yüksek olan gıdaların üretilmesi ve yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Erzurum Ticaret Borsası da önümüzdeki dönemlerden itibaren mor patates yetiştiriciliğine başlayacak. Ülkemizde oldukça nadir olan bu gıdanın faydalarını görenler çuval çuval almak için sıraya girecek.

Faydalarıyla ön plana çıkan mor patates hakkında, Kadın üreticiler Erzurum’un Pasinler İlçesinde tarla verimi ve toprak kalitesinden söz etti. Erzurum'da mor patates üretiminin verimli olacağı yönünde yeni görüşler paylaşıldı.

0x0-1539080855501.jpg

MOR PATATESİN FAYDALARI

  • İçerisinde birçok polifenoller bulunur, Kansere karşı koruyucudur ve kanser hücrelerini öldürebilir.
  • Labaratuvar çalışmalarına göre prostat, göğüs ve kolon gibi kanser türlerine karşı etkilidir.
  • Bol miktarda potasyum ve antosiyanin bulundurmasıyla tansiyonu düşürme etkisi vardır.
  • Çalışmalara göre kan basıncını düşürür ve damar sertliğini azaltır.
  • Kalp krizi ve felç olma riskini büyük oranda azaltıyor.
  • Alkole bağlı karaciğer hasarlarını tedavi eder. Karaciğer değerlerini düzenler.
  • Kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmez ve sarı / beyaz patates yerine mor patates tüketmek kan şekerini düzenleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN