Gaz sancısı çekenler dikkat! İbrahim Saraçoğlu öneriyor: Bu çayı evde yapıp için

Gaz sancısı çekenler dikkat! İbrahim Saraçoğlu öneriyor: Bu çayı evde yapıp için

Ülkemizin geleneksel tıp ve bitkiler denilince ilk akla gelen ve dikkatle takip edilen doktorlarından biri olan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Açıklamasında doğanın bize sunduğu o besinin altını çizen Saraçoğlu gaz sancısı çekenlerin özellikle tüketmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamalarıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, son yaptığı açıklama ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı bu besinin insan sağlığına birçok faydası olduğunu açıklayan Saraçoğlu' nun açıklamasına gelin kulak verelim. Kiraz, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Aroması, tadı ve besleyici değerleri ile ön plana çıkan kirazın çekirdekleri de son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. İbrahim Saraçoğlu, sağlık açısından birçok faydası olan kiraz çekirdeğini öneriyor.

GAZ SANCISI ÇEKENLER DİKKAT! İBRAHİM SARAÇOĞLU ÖNERİYOR: BU ÇAYI EVDE YAPIP İÇİN

Kiraz çekirdeği, kirazın meyvesinden ayrıldıktan sonra elde edilen küçük, sert, kahverengi renkli tohumdur. İbrahim Saraçoğlu, bu küçük tohumların birçok fayda sağladığını belirtmektedir.

basliksiz-2.jpg

KİRAZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

- Kalp Sağlığına Faydaları

Kiraz çekirdeği, kalp sağlığına birçok fayda sağlar. İçerdiği antioksidanlar sayesinde kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir. Ayrıca, düzenli tüketimi kan basıncını düşürür ve kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

- Antioksidan Etkisi

Kiraz çekirdeği, güçlü bir antioksidan olan melatonin içerir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikalleri nötralize ederek hücre hasarını önlerler. Bu nedenle, düzenli tüketimi kansere karşı koruyucu bir etki gösterir. Ayrıca, antioksidan özelliği sayesinde cildin yaşlanmasını da önler ve cildin daha genç ve sağlıklı kalmasını sağlar.

- Kanserle Savaşır

Kiraz çekirdeği, kanserle savaşan özelliklere sahiptir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu kansere karşı korur. Ayrıca, özellikle meme kanseri hücrelerinin büyümesini önleyen ellagik asit açısından da zengindir. Bu nedenle, düzenli tüketimi kanser riskini azaltabilir ve tedavi sürecinde destekleyici bir rol oynayabilir. Ancak, kanserli bir hastalıkla mücadele eden kişilerin kiraz çekirdeği tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir.

- Cildi Güçlendirir

Kiraz çekirdeği, cildi güçlendiren özelliklere sahiptir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde cildin yaşlanmasını önler ve cildin daha genç ve sağlıklı kalmasını sağlar. Ayrıca, cildin elastikiyetini arttırır ve ciltteki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Kiraz çekirdeği ayrıca cildin nem dengesini de korur ve cildin daha nemli ve pürüzsüz olmasını sağlar. Bu nedenle, kiraz çekirdeği bazı cilt bakım ürünlerinde de kullanılmaktadır.

KİRAZ ÇEKİRDEKLERİ GAZ İÇİN NASIL KULLANILIR?

Kiraz çekirdekleri kurutularak iki avuç içi büyüklüğünde bez torbanın içine konulur. 50 dereceye kadar fırında 5-10 dakika bekletilir. Gaz sancısı çeken bebeklerin ve çocukların karın bölgesine konulur. Böylece bebekler terlemeden gaz sancısından kurtulur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN