Gece ayakları yanması ve kramp yaşayanlara Canan Karatay'dan reçete! Bu besin tüm ağrıları söküp atacak

Gece ayakları yanması ve kramp yaşayanlara Canan Karatay'dan reçete! Bu besin tüm ağrıları söküp atacak

Gece ayakları yananlar ve kramp girenler dikkat! Canan Karatay'dan reçete geldi... Bu besin tüm ağrılarınızı söküp atacak! Artık ağrıya sızıya son, Canan Karatay üstüne basa basa önerdi.

Türk tıp dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam ve beslenme konularında değerli önerilerde bulundu.

Baş ağrısı, bel ağrısı, kronik kas ağrıları gibi sıkça karşılaşılan rahatsızlıkların, vücuttaki hormonal dengenin sağlıklı seviyede olmadığının bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda, gece ayak krampları ve ayak tabanı dayanma sorunları da bu dengesizliğin bir yansıması olabileceğini ifade etti.

İLAÇLA DEĞİL SAĞLIKLI YAŞAM İLE TEDAVİ OLUNABİLİR

bacaga-kramp-girmesi-1200x675.jpg

Prof. Dr. Canan Karatay'a göre, bu tür sağlık sorunlarının temelinde yatan nedeni ele almak ve düzeltmek gerekiyor. Bunun için sadece bir ilaç veya tek bir hormonla işi çözmenin yetersiz olduğunu vurguladı. Sağlıklı bir yaşam için beslenmenin kilit bir faktör olduğunu savunan Karatay, yediklerimizin vücudumuzun ilacı olduğunu söyledi. İşte Karatay'ın önerileri...

CANAN KARATAY'DAN SAĞLIKLI YAŞAM ÖNERİLERİ

saglikli-yasam-nedir-1200x675.png

  • Sağlıklı Yağlar: Vücudumuza sağlıklı yağlar girmelidir. Hem hayvansal yağlar hem de zeytinyağı gibi bitkisel yağlar vücudumuza faydalıdır.

  • Kelle Paça ve Kemik Suyu: Kronik ağrılarla başa çıkmak için kelle paça veya kemik suyu tüketmek önerilir. Bu gıdalarda bulunan hayvansal kollajen vücuda gerekli proteinleri sağlar.

  • Mineraller ve Vitaminler: Vücudu dengelemek için mineraller (özellikle B vitamini ve D vitamini) ve vitaminler önemlidir. Eğer huzursuz bacak sendromu yaşıyorsanız, muhtemelen bu vitaminlerde eksiklik vardır. Kelle paça ve kemik suyu, bu eksiklikleri gidermeye yardımcı olabilir.

  • Hücresel Yenilenme: Vücut, sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için hücresel yenilenmeye ihtiyaç duyar. Bu nedenle vitaminler, sinir hücrelerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

  • Mineralli Tuzlar: Kristal kaya tuzu gibi mineralleri içeren tuzların kullanımından çekinmemek gerekir. Bu tuzlar tansiyonu dengelemeye yardımcı olur ve sinir hücrelerini güçlendirir.

  • Yeterli Su: Yeterince su içmek ve mineralli su içmek önemlidir. Hidrasyon, vücudu yeniden yapılandırmak için kritik bir faktördür.

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek için zaman ve sabır gerektiğini belirtti. Bu süreç birkaç haftada veya birkaç ayda tamamlanmaz. Ancak bu önerilere sadık kalındığında, ağrıların azaldığını ve genel sağlığın düzeldiğini görmek mümkün olacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN