Geçmeyen akut egzemanın çözümünü Dr. İbrahim Saraçoglu açıkladı: Bu kür sonrası ne kuruluk kalıyor ne de tahriş

Geçmeyen akut egzemanın çözümünü Dr. İbrahim Saraçoglu açıkladı: Bu kür sonrası ne kuruluk kalıyor ne de tahriş

Sağlıklı yaşam tüyoları veren Doktor İbrahim Saraçoğlu, bu kez de egzama sorunu olanlara altın değerinde tavsiyelerde bulundu. İşte Saraçoğlu'nun her derde deva kürünün detayları...

Doktor İbrahim Saraçoğlu akut egzama sorunu yaşayanlara şifa gibi gelecek kürü açıkladı. Yaptığı açıklarla gündem olan İbrahim Saraçoğlu egzama sorunu olanlar için altın değerinde tavsiyelerde bulundu. 5 dakikada hazırlayacağınız kürü egzamalı bölgede sadece 10 dakika bekletmeniz yeterli olacak. o mucizevi kür...

egz.jpg

EGZAMA İÇİN DUT KURUSU KÜRÜ

1 avuç dut kurusu 5 dakika boyunca suda kaynatın. Su ılıdıktan sonra egzama olan bölgeyi bu suyun içerisinde 10 dakika bekletin. Bu kür, egzamanın yarattığı kızarıklık, kaşıntı ve yanmayı azaltacaktır. İbrahim Saraçoğlu, kullanacağınız dut kurusunun taze olması ve en fazla bir yılı geçmemiş olmasına özen göstermeniz gerektiğinin altını çiziyor.

Doğada bulunan pek çok besin gibi dut kurusunun birden fazla faydası vardır. Sizler için bu faydaları derledik.

dut.jpg

DUT KURUSU ÇAYI FAYDALARI

İçerdiği demir sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcıdır. Kan basıncını dengelemekte yardımcı görev alır ve kansızlık sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırır. Vücuttaki şekeri dengelediğinden diyabet hastalığı tedavisinde büyük bir rol oynar. Bağırsağın işlevini düzenler.

İçerdiği yüksek oranda C vitamini sayesinde soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların tedavisinde destekleyicidir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek oluşabilecek hastalıklara karşı korur.

duyt.jpg

Cildin nemlenmesi ve gençleşmesi bakımından oldukça önemli bir yeri vardır.
Bebeklerde oluşan alerjen durumlarda 6. aydan sonra dut verilir fakat bu durum öncesinde mutlaka doktora danışılmalıdır.

Anne sütünün artmasını sağlar ancak hamile ve emziren anneler bitki çayı tüketimi için doktora başvurmalıdır. Midenin işlevini düzenleyerek sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Soğuk algınlığı hastalıklarında öksürüğü engeller. Diş eti rahatsızlıklarını rahatlatır. Karaciğeri güçlendirir.

Öte yandan doktorlar tarafından sıklıkla önerilen bu çay, tedavi değil, tedavi destekleyici nitelik taşımaktadır. Bu bitkisel çay mutlaka doktora danışarak kullanılmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN