Gözde adenovirüs kaynaklı enfeksiyona maske şart

Gözde adenovirüs kaynaklı enfeksiyona maske şart

Sık görülen bir göz hastalığı olan adenoviral konjonktivitin bulaşıcı olduğu uyarısında bulunan Doç. Dr. Doğan Ceyhan “Bulaşma en sık kişisel temasla ve eller aracılığıyla olsa da öksürük, aksırık ile havadan da bulaşabilir. Bu hastaların toplu mekânlarda bulunma durumunda maske kullanmaları ve aile bireyleri dâhil yakın temastan kaçınmaları gerekir” dedi.

Sık görülen bir göz hastalığı olan adenoviral konjonktivitin gözde kızarıklık, sulanma, çapaklanma, batma, yanma, ağrı, görme bulanıklığı, kapaklarda şişme gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyleyen Güven Çayyolu Cerrahi Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Bölümü Doç. Dr. Doğan Ceyhan, “Vücut direnci düşük kişilerde veya hastalık oluşturma gücü yüksek virüs tiplerinde daha ağır tablolar oluşabilir. Ağır tablodan kastımız gözde iz bırakacak, görmeyi de etkileyebilen tedaviye dirençli hastalıklardır” dedi.

Ceyhan, hastalığın ciddi tedavi gerektirdiğini kaydetti. Adenovirüs enfeksiyonlarında bulaşma oranının yüksek olduğunu belirten Ceyhan, şu uyarıda bulundu:

“Adenoviral konjonktivit veya üst solunum yolu enfeksiyonu olan kişilerin toplu alanlara girmemesi ve evlerinde kalması tercih edilmelidir. Bulaşma en sık kişisel temasla ve eller aracılığıyla olsa da öksürük, aksırık ile havadan veya ortak kullanılan eşyalarda bulunan virüsler de bulaşma nedeni olabilir. Bu nedenlerle, konjonktivit olan kişilerin eşyaları ayrılmalı ve başka kişilere veya eşyalarına dokunmamalarına dikkat edilmelidir. Havlu olarak kâğıt havlu kullanımı, toplu mekânlarda bulunma durumunda maske kullanmaları ve aile bireyleri dâhil yakın temastan kaçınmaları sağlanmalıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN