Gözlere katkısını duyan pazara koşuyor! Kartal gibi görmenin sırrı o besinde çıktı: Katarakta karşı kalkan oluyor

Gözlere katkısını duyan pazara koşuyor! Kartal gibi görmenin sırrı o besinde çıktı: Katarakta karşı kalkan oluyor

Göz sağlığını korumak isteyenler bu yiyeceğin faydasını duyunca pazarlara akın edecek. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde resmen göz sağlığını iyileştiriyor. Kartal gibi görmenin sırrı meğer o besindeymiş. İşte detaylar…

Bu mevsimlerin en sevilen lezzetleri arasında yer alan o besinin göz sağlığına olan faydaları duyanları şaşkına çevirdi. Öyle ki içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde göz sağlığını iyileştiği ve adeta kartal gibi görmeye yardımcı oluyor. Üstelik sevilen tadından dolayı faydalarını duyan herkes almak için marketlere ve pazarlara koşacak. İşte göz sağlığına mucize etkilerde bulunan o besin…

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Sonbahar ve kış aylarının en çok tercih edilen yiyeceklerinden biri balkabağıdır. Faydaları resmen saymakla bitmeyen balkabağı hem düşük kalorisi hem zengin vitaminleri hem de lezzetli tadıyla neredeyse sofralardan eksik olmaz. Tüm bunların yanı sloganlarıyla sık tercih edilir. Özellikle de göz sağlığı için resmen mucizeler saçıyor.

yeni-proje-1-008.jpg

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN TÜKETİLİYOR

Posta’da yer alan habere göre, göz sağlığının iyi ya da kötü olmasının kişinin yaşıyla pek bir alakası yoktur. Küçük yaştaki çocukların ya da büyük yaştaki yetişkinlerin göz sağlıklarında farklı faktörlerden ortaya çıkan problemler olabilir. Bulanık görme, görüşte bozulma gibi göz problemleri her yaşta ortaya çıkabilir. Bu kapsamda sağlıklı gözler için vücudun özellikle A vitaminine ihtiyacı vardır.

yeni-proje-2-010.jpg

Akşam birçok kişi a vitaminli havuçtan sağlamaya çalışırken havucun göz sağlığına iyi geldiğini düşünüyor. Bu bilgi her ne kadar doğru olsa da A vitamininin asıl kaynağı balkabağıdır. Öte yandan hızlı ve etkili kilo vermek isteyenlere diyetisyenler tarafından önerilen bu yiyeceğin, yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda göz sağlığını koruduğunu ortaya koymuştur.

İçerisinde bulunan antioksidanlar, lif ve vitaminler sayesinde birçok fayda sağlarken farklı formda tüketiliyor. Lezzetli tadının dolayı her türlü tarife uyabilen balkabağı, göz sağlığı için oldukça önemli olan beta karoten içeriyor. Bununla beraber gece körlüğü gibi önemli rahatsızlıkların önüne geçen bu besin, retina sağlığını da koruyor.

yeni-proje-3-005.jpg

KATARAKTA KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Göz sağlığı açısından en problemli hastalıklardan biri olan katarakt, insanların korkulu rüyaları arasında yer alıyor. Söz konusu bu hastalığın önüne geçebilmek için düzenli olarak bal kabağı tüketimi tavsiye ediliyor. Ayrıca yaşla orantılı olarak ortaya çıkan makula dejenerasyonu gibi hastalıkların da önüne geçtiği biliniyor.

yeni-proje-4-005.jpg

Bu besinin içerisinde bulunan vitaminler sayesinde gözyaşı kanallarında biriken stres ve gerginlik atılıyor. Dolayısıyla kanalların tıkanması engellenirken göz dokusunda bulunan zararlı serbest radikallerin de atılması sağlanıyor. Öte yandan oksidatif stresi azaltarak gözleri koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN