Günde 2 Adet Muz Yerseniz Bakın Vücudunuzda Ne Değişiklikler Oluyor

Günde 2 Adet Muz Yerseniz Bakın Vücudunuzda Ne Değişiklikler Oluyor

Sağlıklı ve uzun ömürlü bir bedene sahip olmak çok basit değil. Uzmanlara kulak verelim ve günde 2 adet muz yiyerek vücudumuzdaki değişimleri inceleyelim...

Uzmanlara göre günde 2 adet muz tüketilmesi durumunda vücudunuz da birçok değişiklikler meydana geliyor. Gerçekten de dünyada herkes tarafından sevilip tüketilen muz; A, B1, B2, C ve E vitaminleri içerip, yüksek miktarda potasyum ve magnezyum ile demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot açısından da son derece zengindir. Tabii ki, bir muz şeker açısından zengindir ve bazı kişiler (örneğin şeker hastaları) onu yerken dikkatli olmalıdır. Egzersiz yapıyorsanız ve çoğunlukla sağlıklı yiyecekler yerseniz, günde iki muz yemeye başlarsanız aşağıdakilerin olmasını bekleyebilirsiniz. Gelin hep beraber uzmanların dediğine kulak verip, günde 2 adet muz tüketildiğinde vücudumuzdaki değişimleri inceleyelim.

basliksiz-11.jpg

GÜNDE 2 ADET MUZ YERSENİZ BAKIN VÜCUDUNUZDA NE DEĞİŞİKLİKLER OLUYOR?

DAHA FAZLA ENERJİ ALIRSINIZ
Muzdaki karbonhidratlar size daha fazla enerji verecektir çünkü enerji zamanla yavaş emilir. Buna karşılık, toz şekerle tatlandırılmış atıştırmalıklar size başlangıçta bir enerji patlaması verir, ancak bu enerji hızla tükenir.

KASLARINIZ SIK SIK KRAMP OLMAZ

Hiç gece yarısı kas krampları ile uyandınız mı? Muz yiyerek bunun olmasını engellemeye çalışabilirsiniz. Muz yüksek düzeyde potasyum içerirler, bu da kaslarınızın o kadar çabuk kasılmamasını sağlar.

MİDE YANMASINDAN DAHA AZ ACI ÇEKECEKSİNİZ

Sık sık mide ekşimesi çekiyor musunuz? O zaman muz sizin en iyi arkadaşınız. Mide ekşimesi başladığında yenen bir muz, midenizdeki asidi nötralize ederek anında rahatlama sağlayacaktır.

ANEMİYİ ÖNLER

Demir eksikliğiniz var mı? Bunu muz yiyerek çözebilirsiniz. Muz demir açısından zengindir ve kırmızı kan hücrelerinde bir artışı teşvik eder.

GELİŞMİŞ BAĞIRSAK HAREKETLERİNE SAHİP OLACAKSINIZ

Tuvalete çıkmakta zorlandınız mı? İşte bir muz yiyin. Muz lif açısından zengin olduğundan düzenli olarak yemek, tuvalete çıkmanızı kolaylaştırabilir.

basliksiz-12.jpg
Artık muz yemenin faydalarını anlıyor ancak muz yemenin çok lezzetli olmadığını düşünüyor musunuz? Neyse ki, muzları bir tarife dahil etmenin yolları var. Lezzetli ve sade bir kahvaltının sesini sever misiniz? Muzlu krep yapmayı deneyin.

MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1 muz
  • 1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI
İlk olarak muzu bir kapta ezin. Daha sonra yumurtayı ekleyin ve her iki malzeme birbirine karışana kadar çırpma teli ile karıştırın. Tarçın ekleyin ve tekrar karıştırın. Yapışmaz bir kızartma tavasını orta ateşte ısıtın. Daha sonra harcın yarısını tavaya alın ve üzeri kuruyana kadar pişirin. Pankeki ters çevirin ve 1 dakika daha pişirin. Daha sonra hamurun geri kalanı için de aynısını yapın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN