Günde bir kaşığı çarpıntıyı önlüyor, yüksek tansiyona iyi geliyor! Nar ekşisini sulandırıp içmenin faydaları nelerdir?

Günde bir kaşığı çarpıntıyı önlüyor, yüksek tansiyona iyi geliyor! Nar ekşisini sulandırıp içmenin faydaları nelerdir?

Genellikle salata ve soslarda çok fazla kullanılan nar ekşisinin günde bir kaşığı çarpıntıyı önlüyor, yüksek tansiyona iyi geliyor. İşte, sulandırıp içtiğinizde nar ekşisinin vücudunuza sağladığı diğer faydalar…

Salata ve soslarımızın vazgeçilmezi olan nar ekşisinin vücuda inanılmaz faydaları bulunuyor. Yüksek tansiyonu düşüren nar ekşisi ayrıca kalp dostu olarak da dikkat çekiyor. Kalbin düzenli çalışmasını sağlamak için özellikle egzersizlerden önce uzmanlar tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Enfeksiyonları iyileştirme ve vücudu enfeksiyonlara karşı dirençli kılma konusunda da etkisi olan nar ekşisi, tüketildiğinde enerji vererek, kronik yorgunluğu ortadan kaldırıyor. İdrar söktürücü etkisi de bulunan bu ürün vücuttaki toksinlerden arınmaya yardımcı oluyor. Bağışıklığı güçlendiren nar ekşisi, kolesterol ve kan şekerini de dengelemeye yardımcı oluyor.

nar-eksisi-faydalari-1.jpg

Bağırsak parazitlerini doğal yöntemlerle tedavi eden nar ekşisi, vücuttaki iyi bakterilerin çoğalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca düzenli tüketildiğinde cilt lekeleri gidererek, sivilse sorununu da çözüyor.

Nar ekşisi içeriğinde potasyum, kalsiyum ve demir minerallerinin yanı sıra A, C vitamini ,K, B vitaminleri ve folik asit de oldukça fazladır. Yüksek polifenol içeren nar ekşisi, antioksidan içeriği en yüksek meyvelerden biridir.

nar-eksisi-faydalari-2.jpg

SULANDIRARAK TÜKETEBİLİRSİNİZ

Nar ekşisini hepimiz yemeklerde kullanmayı tercih etsek de sulandırarak nar suyu olarak da tüketmek mümkün. 1’e 4 oranında suyla sulandırdığınız nar ekşisini, serin yerde muhafaza ederek tüketebilirsiniz.

Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan nar ekşisi, çarpıntıyı önleyerek kalp krizi riskini de azaltıyor. Yüksek tansiyon hastalarının günlük 1-2 kaşık nar ekşisi tüketmesi öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN