Günde Tek Bir Avuç Metabolizmayı Hızlandırıyor, Bağırsağı Düzenliyor! İşte Antioksidan ve Omega 3 Kaynağı O Bitki

Günde Tek Bir Avuç Metabolizmayı Hızlandırıyor, Bağırsağı Düzenliyor! İşte Antioksidan ve Omega 3 Kaynağı O Bitki

Bu küçük tohumlar sizin için bir sağlık konsantresi olacaktır ve günde en fazla 25 gr çiğ olarak tüketmek gerekir. Çorbalara, ekmeğe ve mayalı hamurlara ve keklere eklemek için ideal olan özellikle sindirilebilir gıdalardır. İçerdikleri yüksek lif varlığı sayesinde şekerlerin asimilasyonunu azaltmak için taze reçellere eklemek de iyidir.

Bu tohumlar, vitaminler ve omega 3 açısından tamamen bitkisel bir diyette tüketilmek için mükemmel bir balık ikamesi olabilirler. Chia tohumlarından bahsediyoruz.

Chia tohumları, çinko, magnezyum, kalsiyum, fosfor, potasyum ve hepsinden önemlisi demir gibi birçok değerli mikro elementin mükemmel bir kaynağı olacaktır. Aynı zamanda B grubu vitaminleri gibi çok sayıda vitamin içerirler. Ayrıca harika bir omega 3 kaynağı ve merkezi sinir sistemi için gerekli olan iyi yağlar chia tohumlarında yer alır. Antioksidanlar açısından da zengin olmasının yanı sıra, yaşlanma ve hücresel dejenerasyon süreçlerini de önemli derecede etkiler.

haberici2.jpg

FAZLA KİLOLARDAN KURTULMANIN EN KOLAY YOLU

Yüksek lif yüzdesi, chia tohumlarını bağırsak aktivitesini düzenlemek için uygun bir gıda yapar. Yani bağırsak mikrobiyotasını besleyerek kabızlıkla savaşırlar.

Onları obezite, diyabet ve kalp hastalığı gibi hastalıkları kontrol etmek için ideal hale getirecek olan her zaman liflerin varlığıdır. Aslında lifler, bizi daha az yemeye yönlendirecek büyük bir tokluk hissi hissetmemize neden olur. Günde tek bir avuç, metabolizmayı hızlandırmak, kilo ve açlık sancılarını kontrol altında tutmak için yeterli olacaktır, böylece kilo verme diyetleri sırasında mükemmel müttefikler olduğunu kanıtlayacaktır. Ayrıca kendi ağırlıklarının 10 katına eşit bir su yüzdesini emebilecekleri için güçlü bir nemlendirme gücüne sahip olurlar.

SPORDAN SONRA TÜKETMEK DİNÇ KALMANIZI SAĞLAR

Bu tohumlar ayrıca mükemmel enerji verici ve besleyici özelliklere sahip olacaktır, aslında enerji verici içeceklere alternatif olarak uzun süreli sporlardan hemen sonra tüketilmek için mükemmeldirler. Atıştırmalık olarak sunulduğunda veya yoğurda eklendiğinde de harikadırlar.

haberici.jpg

BAĞIRSAK HAREKETLİLİĞİNİ KOLAYLAŞTIRIR

Yukarıda bildirildiği gibi, bu tohumlar bağırsak hareketliliğini kolaylaştırır ve tahliye bozukluklarından muzdarip olanlar için tam olarak müshil amaçlar için de kullanılabilir. 1 veya 2 yemek kaşığı chia tohumunu 24 saat bekletin. Daha sonra elde edilen karışımı aç karnına için.

ÖNEMLİ UYARI!

Chia tohumlarında bulunan yüksek lif yüzdesi göz önüne alındığında, önerilen günlük dozların aşılmaması tercih edilir. Bunun nedeni, yüksek dozların sindirim sorunlarına neden olabilmesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN