Hafızayı Tazeliyor Alzheimer Hastalığının Önüne Geçiyor! Bu Besinler Beyninizi Gençleştirecek

Hafızayı Tazeliyor Alzheimer Hastalığının Önüne Geçiyor! Bu Besinler Beyninizi Gençleştirecek

Son zamanlarda çoğu insanda unutkanlık ve uzun süreli hafıza rahatsızlıkları baş göstermeye başladı. Bu unutkanlıklar çoğu kişiyi zor durumda bırakabiliyor. Birçok neden kaynaklanan bu unutkanlıklar genel olarak genetik, dengesiz beslenme ve uykusuzluk gibi nedenlerden oluyor. Peki unutkanlığa iyi gelen besinler neler? Uzmanlar tarafından yapılan son araştırmalarda unutkanlığa ve alzheimer hastalığına iyi gelen besinler sıralandı. İşte sizin için derlediğimiz unutkanlığa şifa olan besinler...

Halk arasında hafızanın yaşla birlikte zayıfladığı öngörülüyordu ancak doğru beslenme ve egzersizlerle bunun önüne geçileceği keşfedildi. Özellikle günümüzde yediden yetmişe bir çok kişi unutkanlık rahatsızlığından dolayı zorluk çekmekte. Genel olarak genetik ve beslenme düzeninden dolayı oluşan unutkanlık için yapılması gerekenleri sizin için sıraladık. Uzmanlar tarafından yapılan son araştırmalarda bu besinleri düzenli olarak tüketerek unutkanlığa son vermiş olursunuz.

HEM VÜCUDUMUZ HEM DE BEYİN GÜÇSÜZLEŞİR

Yaşın ilerlemesiyle vücudumuz gibi beyinde güçsüzleşir ve eskisi gibi dinamik olmaz. Ancak doğru besinleri tüketerek hem yaşlanmanın hem de unutkanlığın önüne geçebiliriz. Uzmanlar genel olarak hafızaya iyi gelen besinler arasında B kompleks vitaminleri, C vitamini, omega 3 yağ asitleri ve antioksidanları gösterir.

B12 VİTAMİNİ

B12 vitamini eksikliği hafızayı güçsüzleştirir ve yavaş yavaş unutkanlığa neden olur. Yapılan araştırmalarda B12 vitaminin eksikliği uzun süre devam etmesi sonucu nöropsikiyatrik bozukluklara neden olabileceği belirtiliyor.
Peki B12 eksikliği neyden kaynaklanır? B12 eksikliği iki nedenden görülür. İlk olarak B12 açısından zengin gıdaları tüketmemek, ikincisi ise "pernisiyöz anemi" gibi vücudun B12 vitaminini emmesini engelleyen hastalıklardır.

b10.jpg

YABAN MERSİNİ

Listemizin ikinci sırasında yaban mersini bulunmakta. C vitamini açısından zengin olan ve içeriğindeki antioksidan ile yaban mersini, yaşlığı önler ve hafızayı güçlendirir. Yaban mersini içinde bulunan antosiyaninler ve flavonoidler beynin hafızadan sorumlu bölgesi "hipokampus" üzerinde direkt etki yaratır.

a8-3.jpg

YUMURTA

Beyin için önemli bir rol oynayan "asetilkolinin" sentezi için gerekli "kolin" maddesi yumurtada bol miktarda bulunur. Yapılan araştırmalarda asetilkoli yapısında meydana gelen bozukluklar ve bu nörotransmiter de oluşan fonksiyon bozuklukları Alzheimerı tetiklediği görüldü.

a6-4.jpg

YEŞİL ÇAY

Zayıflamaya iyi gelen yeşil çay içeriğinde bulundurduğu polifenoller ile hafızayı geliştirdiği düşünülüyor. Bu antioksidanlar ise Alzheimer hatalarının beyinlerinde plak oluşturan proteinlerin üretiminin azaltılmasına yardımcı olur ve hafızayı zayıflatan nöron kaybını baskılar. Flavonoidlerin antioksidan özelliklerinin ilerleyen yaşlarda görülen sinir hücresi kaybına da yavaşlattığı düşünülüyor.

a4-6.jpg

BALIK

Omega 3 beynin vazgeçilmezidir. Beynin düzgün çalışmasını ve hafızayı güçlendiren omega 3 yağ asitleri en çok zengin ton, somon, alabalık gibi türlerde bulunur. Uzmanlar haftada en az 2 defa balık tüketilmesini öneriyor. Balık dışında omega 3 içeren diğer besinler şöyle; Ceviz, keten tohumu ve kabak çekirdeği.

a1-38.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN